Cigániková (SaS): Vládnu Ti zlodeji? Zmeň to!

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

… aby prestali kradnúť a ohýbať zákon, aby vyhodili z riadiacich funkcií ľudí, ktorí tam nemajú čo robiť.

VŠETCI STE ROVNAKÍ

Až priveľmi často, rovnako ako pri voľbách, mi je odpoveďou urážlivá otázka, že vraj na čo? Veď všetci politici sú rovnakí. Tak ja by som teda skupinke týchto ľudí chcela niečo vysvetliť…

Napísal mi jeden ,,milý a rozhľadený´´ človek na Facebooku (citujem, ospravedlňujem sa preto za vulgarizmus):

,,Všetci choďte do pi… Všetci žijete zo štátnych peňazí, vyriešiť neviete nič, len na seba kydáte hnoj, slovenský národ máte v skutočnosti naozaj v riti, ale príde čas, keď vám to ľudia zrátajú.”

Usudzujem z toho, že keďže sme všetci rovnakí a treba nás minimálne postrielať, nemá koho voliť a tak nevolil… A už vôbec nemá dôvod protestami na niekoho vyvíjať tlak. Tak som mu napísala to, čo chcem povedať aj vám, vážení nevoliči z dôvodu – všetci politici sú rovnakí.

VYHÁŇATE SLUŠNÝCH ĽUDÍ Z POLITIKY

Napísala som mu: A napadlo Ti niekedy Ty veľký národniar, že sú ľudia, ktorých tí bezohľadní zlodeji fakt štvú a chcú s tým aj niečo urobiť?  Tak na rozdiel od Teba zdvihnú zadok a idú protestovať, idú voliť, a niektorí z nich, neuveríš, idú priamo do ringu s tými skúsenými a podkutými zlodejmi bojovať face to face (pozn. ak nerozumieš použi google translator, alebo sa opýtaj kamoša, čo bol voliť). Ak by nebolo takých ako Ty, viac ľudí by volilo, resp. nevoliť by bola hanba, a viac čestných ľudí by sa odvážilo kandidovať. Vyháňate slušných ľudí z politiky. Komu normálnemu by sa chcelo toto o sebe počúvať?

ZLATÝ ŽIVOT POCTIVÉHO POLITIKA

Pretože to máš tak… (Bude to ťažké, ale podaj životný výkon a skús si to predstaviť). Založil si firmu, ktorá Ti postačujúco zarába na život, už je rozbehnutá a teda vieš si urobiť aj trochu času. Môžeš chodiť na dovolenky, venovať sa koníčkom a kašlať na všetko, ale Ty ideš do politiky a volieb. Ideš, pretože Ťa tí nenažraní mafiáni fakt štvú a chceš, aby prestali žmýkať túto krajinu. Chceš, aby sa tu oplatilo pracovať, podnikať a žiť. V parlamente i mimo neho bojuješ s tými mocnými mafiánmi denne. Im ide v podstate o život – minimálne o slobodu, zárobky a luxus s tým súvisiaci. Za tie roky si dosadili svojich ľudí všade – na políciu, súdy, do všetkých možných úradov a kontrolných orgánov (a Ty máš firmu – nezabúdaj), do nemocníc (a máš aj rodinu, napr. malé deti), do firiem, do médií. Medzitým sa snažíš vymyslieť čo najlepší spôsob, ako by krajina mala fungovať, píšeš zákony, pozmeňováky, preslovy ku kolegom s argumentáriom (http://slovnik.azet.sk/slovnik-cudzich-slov/…), ktoré býva nevypočuté iba preto, lebo nepatríš k zlodejom. Vystupuješ verejne… Snažíš sa neustále vzdelávať, aby si rozhodoval správne. Organizuješ diskusie po Slovensku, zúčastňuješ sa ich, chodíš medzi ľudí a snažíš sa im vysvetliť, ako to vidíš a odovzdať im čo najviac informácii.  Si verejne činná osoba a tak Ťa sledujú pritom milióny ľudí prostredníctvom (často tých ovplyvňovaných a kúpených) médií, súdia Teba, Tvojich najbližších, Tvoje vystupovanie, každé zakoktanie, trému, ktorú si dovtedy nepoznal, každý omyl a na ďalší len čakajú, riešia ako sa obliekaš v práci, ale aj v súkromí, ako vyzeráš, ako rozprávaš, s kým sa kamarátiš, s kým žiješ alebo spávaš, prečo si sa rozviedol, ako vychovávaš deti, či a ako často chodíš von, kam a s kým, riešia kam chodíš na dovolenky, Tvoje deti sa na nete o Tebe dočítajú veľa nepekného od ľudí, ktorí Ťa nepoznajú, nikdy Ťa nevideli a mnohí z nich si ani len nedali námahu si pozrieť čo i len jedno Tvoje vyjadrenie, nie to ešte nejaký životný príbeh. Pretože niektorí ľudía sú jednoducho povrchní, obmedzení, zlí, alebo hlúpi. Ale Ty to všetko strpíš, pretože už si sa raz rozhodol do toho ísť a vedel si, čo Ťa čaká. Berieš to ako súčasť toho boja.

MOMENT, KTORÝ NAHNEVÁ

A potom príde taký obmedzený papagáj ako Ty a povie Ti, že si rovnaký ako tí, proti ktorým bojuješ. A Ty vieš, že tí, proti ktorým bojuješ sú fakt nechutné neľudské trosky bez charakteru. Prečo Ťa papagáj takto uráža? No lebo to počul od kamoša v krčme a je príliš hlúpy alebo lenivý, aby sa pozrel na zúbok politikom a hľadal medzi nimi tú najlepšiu možnosť. Pretože už len štatisticky, ale aj ľudsky je nemožné, že sme všetci rovnakí. V posledných voľbách kandidovalo 22 politických strán a skoro každá z nich ponúkla 150 člennú kandidátku. To je 3300 ľudí! Chceš mi tvrdiť, že ani jeden z 3300 ľudí nie je ten naštvaný čestný človek, ktorý sa prišiel biť za lepšie Slovensko a šťastnejších ľudí v ňom lebo vie, že z gauča nič nezmení? To je blbosť… Ja takých ľudí poznám minimálne 149 (To číslo nie je náhoda, hovorím o 150 členoch našej kandidátky – chápeš ja + 149 ďalších).

5 KROKOV K LEPŠEJ VLÁDE

Postup je takýto:

1) Prestaň tu vyplakávať a generalizovať (http://slovnik.azet.sk/slovnik-cudzich-slov/…), zisti si čo tvrdí a chcela by ktorá politická strana, akú má predstavu o fungovaní Slovenska. 

2) Porozmýšľaj, ako by Slovensko malo fungovať aby sa nám tu žilo lepšie.

3) Svoje zistenia porovnaj s ideami politických strán a vyber tú, ktorá Ti bude najbližšie. Pozor, zhoda nemusí byť 100%, ale netreba sa na to hneď vykašlať, iba si treba zoradiť priority.

4) Keď si si vybral stranu, prečítaj si niečo o ľuďoch na jej kandidátke, príp. sa pozri na hlasovania a správanie v minulosti, financovanie a pod.

5) Choď voliť tú najlepšiu možnosť. Choď aj vtedy, keď si táto možnosť minule obliekla nemožný žltý sveter, alebo si myslí, že Gizela nie je veľmi pekné meno a Ty áno. Je totiž dôležité, že v tom podstatnom, čo bude ovplyvňovať život ľudí na Slovensku, sa zhodujete.

A ak sa Ti nechce, alebo nemáš čas, chuť, čokoľvek, to nevadí. Neboj, aj to sa môže. Spýtaj sa proste múdrejšieho známeho, ktorému dôveruješ (pozn. múdrejší = volil a teda dokázal prejsť týmto postupom alebo nájsť niekoho, kto to dokázal za neho). Máš na to necelé 4 roky (Pozor! Je tiež možné, že oveľa menej). Ak doplníš ešte aj snahu zmeniť niečo vo svojom okolí, niekomu pomôcť, byť milý na druhých a byť lepší ako včera, ešte aj Tvoja nálada sa zmení k lepšiemu.

VYJASNÍ SA TEBE AJ NA SLOVENSKU

Neboj sa, ak dodržíš postup, vyjasní sa Ti v hlave a vyjasní sa aj budúcnosť Slovenska. Ak by ste toto spravili všetci, garantujem Ti, že by sa nekradlo a zlodeji by skončili v base. A v parlamente by sedeli iba ľudia, ktorí si svoj plat absolútne zaslúžia.

Chápeš už, prečo si myslím, že za stav v tejto krajine môžu najmä ľudia ako Ty? Tí zlodeji, mafiáni a darmožráči tam boli znova a znova zvolení ľuďmi, nedostali sa tam násilím. Pritom nevoličov je 40% ľudí a tí môžu veci meniť. Ale nemenia, lebo je jednoducho ľahšie povedať – všetci ste rovnakí a nemám si z čoho vyberať, ako – som lenivý, alebo – je mi úplne jedno, čo bude s mojou krajinou a ľuďmi v nej.

Prosím Ťa preber sa, zmeň postoj a potom zmeň ten náš kúsok sveta zvaný Slovensko. Sedením na zadku ešte nikto revolúciu nespravil. Pre tréning môžeš začať tým, že sa pridáš k našim protestom proti mafiánom vo vláde. Najbližšie budú už tento pondelok v Bratislave a v Košiciach. Ja prídem tentokrát na ten košický, môžeme kľudne pokecať osobne.

Volám sa Janka Cigániková a spolu s kolegami z SaS bojujeme v parlamente za to, aby sa na Slovensku oplatilo pracovať, podnikať a žiť. 

- Reklama -