Matovič (OĽaNO): Naše Slovensko je ako jedna veľká rodina

0
Igor Matovič (Autor: SITA)

Naše Slovensko je ako jedna veľká rodina. Keď sme si vybojovali slobodu, mali sme ako-tak plnú špajzu (štátny majetok), skoro žiadne dlhy a kopu detí.

Dnes, po 27 rokoch, spoločnú špajzu máme prázdnu, zadĺžení sme až po uši, prežierame posledné eurofondy a dlhodobo sa nám rodí o tretinu menej detí, ako by sme potrebovali len na obyčajnú reprodukciu.

Čo to znamená? Správali sme sa ako narkomani, ktorí v túžbe po dávke predávali pod cenu svoj majetok, robili si dlhy a nemysleli na svoju budúcnosť … a zrazu stojíme nad priepasťou.

Už čoskoro nebude čo privatizovať, nebudeme sa môcť viac zadlžovať, nebudú eurofondy a dramaticky vzrastie počet dôchodcov na jedného pracujúceho človeka. To spôsobí, že dane a odvody budú tak vysoké, že deti radšej újdu preč a zo Slovenska sa stane skanzen. Plný rodičov čakajúcich, či im cez víkend deti náhodou nezavolajú …

Napriek tomu máme šancu si Slovensko zachrániť. Síce to bude strašne ťažké (nič z vyššie spomenutých hrozieb už nezmeníme), ale dá sa to. Na to sa však musíme okamžite začať správať ako dobrí hospodári, ktorým na našom spoločnom záleží.

Aj preto v pondelok prídem opäť na Protest proti zlodejom v politike. Tentokrát budú naraz dva – v Bratislave aj v Košiciach. V BA od 17h pred úradom vlády a následne potiahneme na Bonaparte, v KE na Hlavnej o 18h. Prosím príďte, ste kľúčoví.

- Reklama -