OPOZÍCIA: Črtá sa ďalší podvodný obchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka

0
Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer-SD) (Autor: TASR)

Pripomenul, že Robert Kaliňák v B. A. Haus kúpil 16 percent akcií za 430 000 eur a už ich dávno má splatené, zhodnotené a pritom nikde evidované. „Včera (23. 6.) vyšiel ďalší dôkaz o tom, že využíva funkciu ministra na obohatenie sa aj spolu so svojím obchodným partnerom Jánom Počiatkom. Dňa 5. 6. 2012 kúpili za 2 eurá podiel vo firme FoRest, ktorého hodnota bola cca 37 000 eur. Toto zhodnotenie je o 1,85 milióna percent. Bomba kšeft. Zaplatili za to tak, že to nechali zaplatiť daňových poplatníkov, keďže na ministerstve vnútra zamestnali Roberta Pintéra, od ktorého podiel kúpili. Dali mu totiž funkciu, ktorú mu vytvorili a ktorá je platená z našich peňazí. Zaplatili to teda daňoví poplatníci,“ informoval Rajtár.

Poslanec Daniel Lipšic z hnutia OĽaNO-NOVA dodal, že sekcia hnuteľného a nehnuteľného majetku na ministerstve vnútra, ktorú v súčasnosti vedie Robert Pintér, nikdy predtým samostatne neexistovala a bola pod sekciou ekonomiky. „Bolo potrebné vytvoriť novú, lebo Pintér bol biznis partner a hneď aj dostal hodnosť majora. Dnes je už plukovník. Je neprijateľné, aby boli takto odmeňovaní biznis partneri ministrov tejto vlády,” upozornil Lipšic.

Líder hnutia OĽaNO-NOVA Igor Matovič poukázal, že podľa Obchodného registra nastal prevod 5. júna 2012. „V ten deň sa o 9. hodine ráno údajne stretli Robert Kaliňák, Ján Počiatek, právnik Marek Turčan a Robert Pintér v Bratislave a podpísali zápisnicu z valného zhromaždenia a nastal prevod akcií s 99,99-percentnou zľavou. Ale 4. až 5. júna 2012 bol Kaliňák v Chorvátsku a v Čiernej Hore. Je to oficiálne uvedené v tlačovej správe MV aj s fotografiami z tejto cesty. Ako je možné, že 4. júna je v Chorvátsku, odkiaľ ide priamo do Čiernej Hory, má tam program na celý deň a v rovnaký deň ráno je na valnom zhromaždení v Bratislave a podpisuje prevod podielu?” pýtal sa Matovič, podľa ktorého Robert Kaliňák klame od rána do večera. „Aj preto pozývam všetkých ľudí na druhý protest, ktorý sa začne na Námestí SNP a spolu sa presunieme pred bytový komplex Bonaparte. Nesmieme dovoliť, aby nám takíto ľudia vládli,“ apeloval líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič.

„Modlime sa, aby sa nikto vo Veľkej Británii, kde je dnes referendum o vystúpení z EÚ, nedozvedel, aká vláda na Slovensku vládne a ako sa tu vyšetruje. Ak by takáto krajina mala predsedať EÚ, bolo by to pre Britov neprijateľné,“ vyzval poslanec NR SR za SaS Alojz Baránik. Ten opätovne apeloval ľudí, aby prišli protestovať.

Poslanci zároveň informovali, že zajtra, 24. júna 2016, odovzdajú podpisy na zvolanie ďalšej mimoriadnej schôdze NR SR s cieľom vysloviť nedôveru ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. „Pôvodne sme podpisy chceli odovzdať v utorok (21.6.), ale predseda parlamentu Andrej Danko na poslaneckom grémiu povedal, že keď takýto návrh podáme, zvolá schôdzu na noc z piatka na sobotu. Preto sme sa rozhodli ísť na podateľňu až zajtra, aby nemohol spáchať takú „paškovinu“. Na kedy dajú náhradný termín, je na nich,“ odpovedal na novinársku otázku Igor Matovič.

- Reklama -