Ministerstvo obrany: Vojenská polícia finalizuje svoju prípravu na zabezpečenie slovenského predsedníctva v Rade EÚ

0
Ilustračné foto: slovenskí vojaci (Autor: SITA)

V tejto súvislosti vojenskí policajti v posledných týždňoch zlaďujú svoje postupy s príslušníkmi Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra SR. Zameriavajú sa na spoločné postupy pri výkone osobnej ochrany a sprevádzaní určených osôb. Vojenskí policajti absolvovali aj prípravu personálu pre dispečing a výcvik vodičov minivanov, ktorí budú na podujatiach počas predsedníctva zabezpečovať prepravu.

„Nielen pre rezort obrany, ale pre celé Slovensko je bezproblémové zvládnutie nášho predsedníctva v Rade EÚ jednou z najdôležitejších úloh druhého polroka 2016. Je preto nevyhnutné, aby Vojenská polícia, ako aj ostatné zložky rezortu obrany venovali adekvátny čas na prípravu a boli tak zodpovedne pripravené na splnenie všetkých úloh,“ povedal  minister obrany SR Peter Gajdoš.

„Príslušníci Vojenskej polície sa pripravujú na spoločné pôsobenie so zložkami ministerstva vnútra pri zabezpečovaní bezpečného a bezproblémového predsedníctva v Rade EÚ,“ doplnil riaditeľ Vojenskej polície plukovník Milan Hamar.

Vojenskí policajti sa v súvislosti so slovenským predsedníctvom zúčastnili aj na konferencii zameranej na pyrotechnické zabezpečenie, kontrolu cestných trás a hotelov.

 

- Reklama -