SaS: Vyzývame komisárku pre deti Vieru Tomanovú, aby sa vzdala funkcie

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Viera Tomanová zlyhala ako ministerka práce pri projekte sociálnych podnikov, ktoré sa zvrhli na plytvanie a spreneveru verejných peňazí. A zlyháva aj ako komisárka pre deti, pretože nedokáže objektívne vyhodnotiť nezákonné postupy v detskom domove svojej dcéry Petronely. Dôkazom zaujatosti komisárky Tomanovej sú jej trestné oznámenia voči osobám, ktoré na tieto nezákonnosti upozornili. Pritom podstatou tejto kritiky je ochrana práv detí, ich citového života,“ reagujú poslankyne za SaS Lucia Nicholsonová a Natália Blahová.

Dodávajú, že Viera Tomanová sa pre svoje politické aktivity a členstvo v strane Smer-SD nikdy nemala stať komisárkou pre deti. „Jej zvolenie bolo len ďalším prejavom arogancie moci zo strany Smeru-SD. Dnes už má aj medzinárodný rozmer. Slovensko tak opäť vysiela do sveta o sebe negatívne správy,“ konštatujú predstaviteľky SaS.

Strana SaS vyzýva Komisárku pre deti Vieru Tomanovú, aby odstúpila z funkcie. „Minimálnou požiadavkou na komisárku pre deti musí byť aspoň to, že sa o práva detí stará osoba, ktorá neuprednostňuje obchodné záujmy svojich rodinných príslušníkov a nevyvoláva otázniky o svojej spôsobilosti v OSN,“ uzatvárajú Nicholsonová s Blahovou.

- Reklama -