Sulík (SaS): Hanba pre Slovensko – Minister vnútra SR Robert Kaliňák sa drží svojho kresla ako kliešť

0
Richard Sulík (Autor: SITA)

… priamy podriadený, tak, samozrejme, je to jasný konflikt záujmov. My teda máme ministra vnútra, voči ktorému je vedené vyšetrovanie a zároveň je v konflikte záujmov.

Minister vnútra SR Robert Kaliňák – neúcta voči voličom, ale aj európskym partnerom

No a teraz sa prenesme na európsku úroveň. Od 1. júla začína slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie a naša vláda vlastne núti ostatných ministrov vnútra, aby sedeli pri stole s človekom, voči ktorému je vedené vyšetrovanie, lebo je podozrivý, že spáchal trestné činy a zároveň je v jasnom a ťažkom konflikte záujmov. Toto je skutočná potupa pre Slovensko, že naša vláda si nedokáže s týmto spraviť poriadok a že teraz na európskej úrovni nás bude zastupovať takýto človek – Minister vnútra SR Robert Kaliňák. Je to neúcta voči slovenským voličom, ale aj voči všetkým európskym partnerom. Veľmi ma prekvapujú koaliční partneri, lebo chápem ako-tak stranu Smer. Tí si musia Ministra vnútra SR Roberta Kaliňáka strážiť, lebo inak by potopil komplet celý Smer, však ten vie toho hodne.

Nerozumiem koaličným partnerom

Ale nerozumiem koaličným partnerom, nerozumiem Bélovi Bugárovi, Lucii Žitňanskej, Andrejovi Dankovi, Radoslavovi Procházkovi alebo Andrejovi Hrnčiarovi, nerozumiem týmto ľuďom, že toto tolerujú, že sa tvária, že nič sa nedeje. To vyšetrovanie z možného podozrenia spáchania trestných činov, to predsa je úplne oficiálne. To nie je nejaké domnenie opozície alebo koho. Máme tu oficiálne vyšetrenie nariadené špeciálnym prokurátorom, máme tu jasný konflikt záujmov, a ten človek sa drží svojho ministerského kresla ako kliešť a ja nerozumiem, že Béla Bugár, Lucia Žitňanská a ďalší menovaní sa tvária ako keby sa nič nedialo. Toto je to, čo vyrába pre Slovensko skutočnú hanbu počas nášho predsedníctva – Minister vnútra SR Robert Kaliňák.

- Reklama -