Danko (SNS): Cez históriu Slovenskej národnej strany tvoríme jej budúcnosť

0
Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej strany (Autor: SITA)

V 19. storočí prežila SNS maďarský útlak, v 20. storočí komunistický režim. Pády sa jej nevyhli ani v novodobej histórii po nežnej revolúcii – SNS sa musela vyrovnať s hroziacim bankrotom. To všetko sú však znamenia o životaschopnosti Slovenskej národnej strany, jej členov, bez ktorých žiadna politická strana nemôže existovať. Tromi základnými piliermi SNS sú: národný, kresťanský a sociálny. Tie mali svoju dôležitú úlohu v minulosti, a majú ju pre občanov aj dnes.

Vlastenectvo má aj v dnešnom globalizovanom svete svoj význam, aj keď prostriedky jeho napĺňania sú iné, než v čase vzniku SNS. Vlastenectvo nie je iba slovo. Jeho obsah sa napĺňa úctou k vlasti, k štátnym symbolom či vyjadrovaním podpory našim športovcom, ktorí Slovenskú republiku reprezentujú. Je to hodnota, ktorá v presadzovaní patrí do každodenného života, nielen na slávnosti pri historických výročiach.

Slováci majú dnes to, o čom generácie našich predkov iba snívali – vlastný samostatný štát. Práve Slovenská národná strana ako najstaršia politická sila Slovákov sa vo svojej histórii vždy zasadzovala o štátnu samostatnosť Slovenska. Do Slovenskej republiky však patria aj príslušníci národnostných menšín, ktorí tu majú svoj historický domov, pomáhali spoluvytvárať obraz samostatného štátu a takisto ich napĺňa hrdosť na úspechy štátu, v ktorom žijú.

Dnes má SNS pred sebou úplne iné úlohy a výzvy, než v 19. storočí. Neznamená to však, že sú menej dôležité, než bola túžba zakladateľov pozdvihnúť slovenský národ a neskôr mať vlastný štát. Dnes sa SNS zasadzuje za to, aby bolo Slovensko silným štátom. Pretože len silný štát dokáže občanom dať to, čo si od štátu zaslúžia.

- Reklama -