Premiér Fico: Čo je v programovom vyhlásení vlády, to je sväté, to sa musí stať

0
Premiér Robert Fico (Autor: SITA)

Predseda vlády SR Robert Fico sa dnes stretol s podpredsedníčkou vlády a ministerkou spravodlivosti SR Luciou Žitňanskou. Počas pracovnej porady k napĺňaniu programového vyhlásenia vlády hovorili o prioritách v oblasti justície, ktorými sú boj proti korupcii, lepšia justícia a ochrana ľudských práv.

„Účelom stretnutia bolo veľmi jasne podporiť pani podpredsedníčku vlády a povedať, že to, čo je v programovom vyhlásení vlády, to je sväté, to sa musí stať,“ informoval predseda vlády SR Robert Fico. Privítal, že prvým návrhom zákona, ktorý rezort spravodlivosti plánuje realizovať, je novelizácia protischránkového zákona. Ten by mal byť schválený v druhej polovici tohto roku.

Premiér Robert Fico by tiež privítal stretnutie všetkých troch zložiek moci, teda zákonodarnej, výkonnej aj súdnej, pretože prijímať rozhodnutia je podľa neho možné práve v súčinnosti týchto zložiek moci.

Vo finančnej oblasti prisľúbil premiér ministerke spravodlivosti SR Lucii Žitňanskej podporu, pretože otázku právneho štátu vláda považuje za veľmi dôležitú. „Chcem podporiť pani podpredsedníčku vlády aj v rokovaniach s ministrom financií, pokiaľ ide o rozpočet na budúci rok, kde chceme nájsť dodatočné zdroje, aby tie ambiciózne plány, ktoré v tejto oblasti má, mohli byť aj naplnené,“ uzavrel Robert Fico.

- Reklama -