SaS: Minister Peter Plavčan nie je bezúhonný, mal by odstúpiť

0
Peter Plavčan (Autor: SITA)

„Ukazujú ho v svetle človeka, ktorý spravuje verejné peniaze s vysokou pravdepodobnosťou za hranicou zákona. Hoci závery nového vyšetrovania nie sú ešte známe, o morálnom delikte sa už dá hovoriť jednoznačne. Bezúhonnosť členov vlády je pritom kľúčový atribút dôvery občanov v politický systém, v spravodlivosť a vládu zákona, uvádzajú predstavitelia strany Sloboda a Solidarita.

Práve kritický nedostatok mravného konania na strane vládnych politikov vedie občanov k rozčarovaniu a príklonu k extrémnym riešeniam problémov, ktoré im populistickí politici ponúkajú. „Pri ministrovi školstva požiadavka na bezúhonnosť platí zvlášť, keďže má byť príkladom pre mládež. Preto by urobil najlepšie, keby z funkcie so cťou sám odstúpil bez toho, aby k tomu musel zasadnúť parlament,“ hovoria liberáli.

Dodávame, že na prípade uhrádzania nadštandardnej zdravotnej starostlivosti pre zamestnancov Študentského pôžičku dobre vidieť aj to, prečo vládna koalícia odmietla návrh SaS zrušiť pracovnú zdravotnú službu (PZS) pre I. a II. pracovnú kategóriu. „Pre mnohých úradníkov a podnikateľov je PZS vítaným zdrojom benefitov, ktoré však platia daňoví poplatníci. Presne v duchu – oni platia a my si užívame,“ uzatvára SaS.

- Reklama -