Krásna (SNS): Pestujme v deťoch vieru, že môžu lietať vyššie než my

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Deti potrebujú lásku, tú nežnú a obetavú od rodičov, ale i úctu a priateľstvo nás ostatných. Nech malý človek vidí, aký dôležitý je pre svet, nech necíti, že víťazí nad ním sila, keď nerešpektujeme jeho vôľu. Dajme mu pocit bratstva, tak dôležitý pre ľudskú spoločnosť. Naučme deti milovať i krásu a pôvab, cítiť so všetkým živým. Ukážme im, aký fascinujúci je svet, zázraky prírody aj vedy. Tak budú opúšťať detstvo plní lásky a vášne pre život.

Pestujme v deťoch vieru, že môžu lietať ďalej a vyššie ako my. Dajme im vzory, ktoré môžu prekonávať. Spoločnosť, kde ako v ich rozprávkach, víťazí dobro nad zlom, statočných a spravodlivých hrdinov. Nech deti veria, že existujú hodnoty a ciele, ktoré stoja za námahu.

Budúcnosť je dôležitým darom pre deti. Musia mať dobré školy a dobrých učiteľov, aby nestáli raz bezmocní pred výzvami a skúškami, ktoré ich čakajú. Všetky si zaslúžia svoju vlasť, dedičstvo predkov, korene, z ktorých budú čerpať silu a hrdosť. Miesto, kde sú doma a vítané. Musíme sa starať, aby sme deťom odovzdali čistú vodu a vzduch, úrodnú zem, zdravé lesy. Tak slobodne a múdro budú o pár rokov spravovať svoj svet.

A kým my ich starostlivo pripravujeme na všetko, čo ich čaká, nech užijú si naplno ten krátky čas bez starostí – krásne detstvo plné radosti, smiechu, hier a priateľov. Nech kresbičky všetkých detí sú plné slnka, domčekov, kvetov, koníkov a šteniatok.

- Reklama -