Ministerstvo obrany: Deti na Orave oslávili svoj sviatok s vojakmi, pozdraviť ich prišiel aj minister obrany Peter Gajdoš

0
Minister obrany Peter Gajdoš (Autor: Ministerstvo obrany SR)

„Týmto podujatím chceme priblížiť prácu našich vojakov predovšetkým deťom.  Každý rok sa snažíme ísť do iného regiónu nášho krásneho Slovenska, aby malo čo najviac ľudí možnosť, dozvedieť sa niečo o Ozbrojených silách SR. Veľmi rád sa tu stretávam s vami na Orave, v tejto nádhernej časti Slovenska,“ povedal 28. 5. minister obrany SR Peter Gajdoš. Pripomenul, že ide v poradí už o 19. ročník podujatia pri príležitosti Dňa detí, ktorý sa oslavuje 1. júna.

Zjednodušene povedané, úlohou vojakov je pomáhať tam, kde je to potrebné, chrániť krajinu, dávať ľuďom pocit bezpečnosti, ale aj pomáhať vo svete tam, kde sú konflikty a vojny. „Vy máte to šťastie, že žijete v mieri, a preto si možno neuvedomujete, že nie všetci vaši rovesníci vo svete sú na tom rovnako. No naši vojaci robia maximum pre to, aby pomáhali aj deťom v iných krajinách žiť v pokoji a mieri,“ vysvetlil deťom minister.

Šéf rezortu obrany tiež zdôraznil, že by bol rád, ak by sa  podarilo  vzbudiť väčší záujem o témy, akými sú ochrana a bezpečnosť našej krajiny a záujem podieľať sa na jej zabezpečení. „Dnes tu máte pripravený atraktívny program a všetko na jednom mieste, no budem rád, ak v budúcnosti prejavíte spolu s vašimi rodičmi aj s učiteľmi záujem pozrieť sa aj priamo do útvarov, kde sa naši vojaci pripravujú a pracujú. A ktovie, možno si raz sami oblečiete vojenskú uniformu, maskáče, obujete kanady a bude pre vás cťou chrániť našu krajinu,“ zdôraznil minister Gajdoš.

- Reklama -