Paška (SNS): Štát tu má byť pre ľudí

0
Jaroslav Paška (Autor: SITA)

HNClub pravidelne organizujú Hospodárske noviny. Ide o moderovanú diskusiu s politikmi či odborníkmi na rôzne oblasti. Tento raz bola témou vládna koalícia a jej plány pre štvorročné obdobie. Okrem Jaroslava Pašku za SNS sa na diskusii zúčastnil minister financií Peter Kažimír za stranu SMER-SD a Radoslav Procházka, predseda strany #Sieť.

Jaroslav Paška opäť priblížil priority Slovenskej národnej strany, ktoré zakotvila vo svojom programe a ktoré sa bude usilovať presadiť počas pôsobenia vo vládnej koalícii. Pokiaľ ide napríklad o podnikateľské prostredie, súhlasil, že ,náš biznis trápi najmä nadmerná byrokracia a neprehľadnosť pravidiel. „Treba si uvedomiť, že štát je tu pre ľudí, a nie na to, aby ich obmedzoval, či šikanoval reguláciami,“ doplnil prvý podpredseda SNS. Dotkol sa aj toľko kritizovaných daňových licencií: ,,SNS má program, v ktorom sa zasadzuje o zrušenie daňových licencií a našou prioritou bolo zapracovať to do programu.” Podľa Jaroslava Pašku bolo čestné predložiť tento argument na rokovania koaličnej rady. ,,Keďže nás podporili aj ďalší, dohodli sme sa, že je to možné postupne rušiť,” doplnil.

Prvý podpredseda SNS tiež uviedol, že ho ,,desí balkanizácia politickej scény”. Dodal, že SNS sa snaží o jej kultivovanie, ale pôjde to zrejme veľmi ťažko. Výsledok volieb prirovnal ku kartám: ,,Zostal nám Čierny Peter.” SNS sa však nezbavuje zodpovednosti, ku ktorej patrí aj zostavenie stabilnej vlády.

- Reklama -