Minister Gajdoš: Naši športovci z VŠC Dukla majú veľké srdce pre Slovensko

0
Peter Gajdoš (Autor: SITA)

„Šport čistí myseľ, posilňuje telo a je potrebné vložiť do neho celé srdce. A ja som veľmi rád, že som sa dnes tu v Dukle presvedčil, že naši vrcholoví športovci majú skutočne veľké srdce pre Slovensko. Verím, že na olympiáde budeme mať napokon naozaj silné až 22-členné zastúpenie. Určite budem duchom s nimi a ich úspechy a aj neúspechy budú našimi spoločnými,“ povedal šéf rezortu obrany, ktorý dnes navštívil športovcov vojenského centra prvýkrát.

„Chcem poďakovať za skvelé podmienky, ktoré nám rezort obrany vytvára pre štátnu športovú reprezentáciu a tiež pánovi ministrovi za veľkú osobnú angažovanosť. Veľmi si vážime kontinuitu. Dukla má „zelenú“ a napriek tomu, že po parlamentných voľbách boli niektoré procesy pozastavené, pan minister po svojom nástupe vyriešil s citom všetky naše priority a našim športovcom a trénerom v príprave na olympijske hry nechýba vôbec nič. Môžu sa venovať iba príprave a reprezentácii Slovenska,“ povedal riaditeľ VŠC Dukla Banská Bystrica Richard Galovič.

Šéf Dukly dnes ministra Gajdoša oboznámil aj s novou organizačnou štruktúrou, ktorú vedenie predstavilo v januári tohto roku. V rámci optimalizácie bol pod Odborom športu vytvorené aj nové Oddelenie branných športov, pod ktoré patrí karate, džudo, zápasenie a streľba. „Samozrejme v tejto oblasti plánujeme využiť všetky naše skúsenosti z vrcholového športu v užšej spolupráci s ozbrojenými silami, pretože aj rezort obrany sa aktuálne zameriava na podporu branného povedomia občanov. A určite sa aj tu dá nájsť prepojenie,“ vysvetlil riaditeľ Galovič.

Minister Gajdoš, ktorý je aktívnym športovcom si dnes počas prehliadky VŠC Dukla a stretnutia so športovcami, ktorí tam dnes mali  tréning, vyskúšal aj hod kladivom v rámci prípravy kladivárky Martiny Hrašnovej a tiež karate, ktorého prípravu viedol Klaudio Farmadín.

- Reklama -