Krásna (SNS): Rodina je úžasný mikrosvet

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Úžasný mikrosvet predstavuje taká rodina, kde od detstva sa učíme, akú plnosť života dosahujú tí, ktorí majú odvahu vziať na seba zodpovednosť za svojho partnera a prijať s láskou deti. V rodine sa učíme zodpovednosti a starostlivosti, úcte a tolerancii. Rodina nás vychováva k človečenstvu.

Veľa nástrah striehne na rodiny. Hmotný nedostatok i citové ochladnutie. Choroba, závislosti, nezamestnanosť, práca ďaleko od domova. Toto je priestor, kde politika štátu musí pomáhať skôr, než rodina už nemá síl niesť bremeno. Skôr, než rozpadom vzťahov sa členovia stanú odkázaní na materiálnu pomoc spoločnosti. Žiadne inštitúcie nedokážu vyriešiť smútok ľudí v starobe, keď im chýba láska blížnych, problémy rodiča, ktorý sám nesie pri výchove detí bremeno za dvoch.

Stalo sa zvykom dávať pomerne veľký priestor v médiách tým, ktorí napádajú každého, kto používa slová tradičný a prirodzený v súvislosti s rodinou. Prirodzená úloha matky a úloha otca padá za obeť bojovníkom proti rodovým stereotypom. Takáto spoločenská atmosféra nepovzbudzuje mladých ľudí k zakladaniu rodiny. So všetkou úctou a toleranciou k tým, ktorí si slobodne vyberajú inú životnú cestu, hovoriť by sme mali stále a nahlas o tradičnej rodine. Tradičná rodina je trvalý zväzok muža a ženy , ktorí spolu s deťmi vytvárajú ideálny priestor na život.

Je veľa možností a návrhov, ako podporiť stabilitu slovenských rodín. Rovnako je dôležité pri všetkých rozhodnutiach a zákonoch štátu sledovať dopad na rodiny ako celok. Najdôležitejšie však je, aby sme si vážili rodinu ako trvalú hodnotu, poznajúc jej cenu pre spoločnosť. Sme potomkami stoviek generácií, ktoré sa obklopili deťmi a spoločne, s obeťami, chránili svoje rodiny.

(Autorka je tajomníčka Klubu žien SNS – Marína.)

- Reklama -