Minister obrany: Som hrdý na našich vodných slalomárov, ktorí dokázali, že patria medzi absolútnu svetovú špičku

0
Peter Gajdoš (Autor: SITA)

„Zlatá medaila v tímovej súťaži a najmä zlato a striebro v individuálnej olympijskej kategórii sú naozaj úspechom nielen pre našu Duklu, ale pre celé Slovensko. Napriek tomu, že týmto našim športovcom sa nepodarilo kvalifikovať na letnú olympiádu v Riu de Janeiro, dokázali, že stále patria medzi absolútnu svetovú špičku. Som na nich hrdý,“ povedal šéf rezortu obrany.

Minister Gajdoš sa telefonicky spojil aj s riaditeľom VŠC Dukla Richardom Galovičom a poďakoval mu za vynikajúcu reperezentáciu rezortného športového klubu. „Určite budem počas olympiády sledovať ako sa našim športovcom darí a teší ma, že aj vo vodnom slalome budeme mať svoje zastúpenie a po prvýkrát nás bude reprezentovať mladý, talentovaný športovec Jakub Grigar,“ povedal minister.

„Sme hrdí na naše kanoistické legendy, zlatého Alexandra Slafkovského a strieborného Michala Martikána, ktorí navyše získali zlato aj v tímovej súťaži 3xC1 muži. Keď sme 1. Januára 2016 na základe novej Organizačnej štruktúry presadili výkonnostné kritériá, ktoré umožňujú uzavrieť profesionálnu zmluvu aj s najúspešnejšími mládežníkmi, robili sme to s víziou prispieť k čo najrýchlejšiemu prechodu týchto športovcov do svetovej špičky. Prvým úspechom tejto našej stratégie je kajakár Jakub Grigar, juniorský majster sveta, ktorý sa 5. miestom na jeho prvých Majstrovstvách Európy v kategórii dospelých nominoval na Olympijské hry Rio de Janeiro 2016,“ uviedol šéf VŠC Dukla Richard Galovič.

- Reklama -