Minister obrany Peter Gajdoš otvoril medzinárodný veľtrh obrannej techniky

0
Peter Gajdoš (Autor: SITA)

„Som rád, že som mohol prvýkrát v pozícii ministra otvoriť túto výstavu a privítať všetkých vystavovateľov. Aj toto je jeden zo spôsobov akým chceme podporiť domácich výrobcov slovenského obranného a zbrojárskeho priemyslu, k čomu sme sa zaviazali aj v Programovom vyhlásení vlády SR,“povedal minister obrany Peter Gajdoš.  

Na veľtrhu IDEB má slovenskú premiéru  ľahká kolesová vezená húfnica EVA a ťažký pásový delostrelecký systém DIANA, ktorý je výsledkom poľsko-slovenskej spolupráce. „Je to ukážka spolupráce medzi slovenským a poľským priemyslom.  Bol by som rád, aby sa nám podarilo Ozbrojené sily SR modernizovať aj tým, čo môžete vidieť na výstave počas týchto troch dní. Som presvedčený o tom, že občania Slovenskej republiky si zaslúžia zodpovedne vycvičené a pripravené ozbrojené sily s dobrou výzbrojou a modernou technikou, ktoré budú kompatibilné s ostatnými krajinami členských štátov NATO a EÚ,“ uviedol šéf rezortu obrany Gajdoš.  Výrobcom systémov DIANA a EVA je skupina firiem DMD GROUP, a.s. z Dubnice nad Váhom, ktorej 100 – percentným akcionárom je od júla minulého roka ministerstvo obrany.

Rezort obrany sa na veľtrhu IDEB 2016 prezentuje statickými expozíciami, ale aj dynamickými ukážkami Ozbrojených síl SR a Vojenskej polície. Svoje zastúpenie tam má aj Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica a Akadémia ozbrojených síl gen. Milana Rastislava Štefánika. Veľtrh IDEB potrvá do 12. mája. Zúčastňuje sa na ňom 152 vystavovateľov z 20 krajín. Slovenská republika je na veľtrhu zastúpená 37 subjektami.

- Reklama -