Minister Gajdoš: Spolupráca medzi Slovenskou republikou a Francúzskom je vynikajúca

0
Peter Gajdoš (Autor: SITA)

 Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes prijal na pôde rezortu obrany veľvyslanca Francúzskej republiky Didiera Lopinota. Hlavnými témami stretnutia boli spolupráca medzi krajinami a predstavenie priorít Slovenskej republiky v oblasti obrany a bezpečnosti na najbližšie štyri roky.

„Spolupráca medzi Slovenskou republikou a Francúzskom je vynikajúca. V duchu solidarity po novembrových parížskych teroristických útokoch náš parlament schválil mandát pre  príspevok Ozbrojených síl SR do misie EUTM v Mali, kde sme nasadili dvoch vojenských expertov,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš.

Šéf rezortu obrany Gajdoš informoval francúzskeho veľvyslanca Lopinota aj o prípravách na vytvorenie mnohonárodného styčného integračného tímu NFIU na Slovensku.  „V tejto súvislosti by som chcel zdôrazniť, že Slovenská republika by privítala účasť Francúzska v slovenskom NFIU,“ dodal minister obrany Gajdoš.

V rámci stretnutia hovoril minister obrany s francúzskym veľvyslancom aj o generálovi Milanovi Rastislavovi Štefánikovi, ktorého výročie tragickej smrti si Slovensko včera pripomenulo. 

- Reklama -