SaS: L. Nicholsonová poskytne svoju kanceláriu v NR SR na zriadenie detského kútika

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

K rozhodnutiu dospela po nepríjemnej skúsenosti jej kolegyne Simony Petrík, ktorú parlamentná bezpečnostná služba nevpustila do rokovacej sály s bábätkom.

„Dávam k dispozícii svoju kanceláriu podpredsedníčky NR SR, ktorú doteraz využívali moji poradcovia a na vlastné náklady spolu s poslankyňou Petrík vytvoríme detský kútik. Ten otvoríme pre všetkých zamestnancov národnej rady a poslancov s malými deťmi, ktorí chcú zosúladiť rodinný a pracovný život a mať dieťa vo svojej blízkosti,“ hovorí Nicholsonová.

Podpredsedníčku NR SR hnevá, že súčasný spiatočnícky parlament nemá na to, aby schválil novelu rokovacieho poriadku tak, aby si rodič do pléna mohol zobrať dieťa. „Vedia si predstaviť poslanca v parlamente so zbraňou, ale matku s dieťaťom nie,“ dodáva. Preto sa spolu s poslankyňou Simonou Petrík dohodli na spôsobe, ktorý naďalej nechá spiatočníkov v parlamente a daňových poplatníkov ani štát nebudú stáť ani cent.

„Žiaden zákon nezakazuje poslankyniam rodiť deti, ani tehotným ženám kandidovať do parlamentu. Náš parlament stále nie je schopný dostať sa na úroveň parlamentov vyspelých krajín EÚ,“ vraví poslankyňa Petrík a dopĺňa, že touto cestou chcú povzbudiť aj ostatných zamestnávateľov, aby vytvárali prostredie, v ktorom môžu byť deti so svojimi rodičmi.

Poslankyne Nicholsonová a Petrík vyzývajú ženy, ktoré chcú pracovať, ale mnohé aj z finančných dôvodov musia, aby sa tejto snahy nevzdávali, a to aj napriek tomu, že na Slovensku platí zosúlaďovanie pracovného a rodinného života iba na papieri.

- Reklama -