KDH: Pripomenuli sme si 20. výročie tragického úmrtia Róberta Remiáša

0
KDH (Autor: KDH)

„Občania na Slovensku ťažko môžu uveriť v spravodlivosť, ak takáto udalosť, ktorá je čiernou škvrnou našich dejín nebude vyšetrená,“ povedal zastupujúci predseda KDH Pavol Zajac. „Snaha kresťanských demokratov o spravodlivosť je aj v tom, že sme v parlamente opakovane predkladali zákon o zrušení Mečiarových amnestií,“ dodal Zajac.

Na pietnej spomienke sa zúčastnila aj matka zavraždeného policajta. „Som nesmierne vďačná, že každý rok sa tu pravidelne s vami stretávam, že ma podporujete, že mi dodávate silu. Bojujem s touto nespravodlivosťou už dvadsať rokov, ale bohužiaľ na Slovensku spravodlivosť neexistuje,“ uviedla Anna Remiášová pri pamätníku smrti svojho syna.

„Kým bude dosť ľudí, ktorým na tom záleží, aby sa zločiny nezakrývali a neodkladali bokom, tak máme nádej,“ povedal bývalý predseda KDH Ján Figeľ. Dodal, že zodpovednosť aj novej generácie je pamätať a konať tak, aby sa nie len podobné veci nediali, ale aby spravodlivosti na Slovensku bolo pre každého. Aj pre tých, ktorí páchali zločiny, ale aj pre tých, ktorí potrebujú viesť normálny život.

Róbert Remiáš zomrel 29.4.1996 po výbuchu automobilu. Vyšetrovanie preukázalo, že príčinou výbuchu vozidla bola výbušnina. Jeho vražda ostala dodnes nevyšetrená.

- Reklama -