Minister Gajdoš: Ani čas nijako neubral na hodnote Štefánikova posolstva „Veriť-milovať-pracovať“

0
Peter Gajdoš (Autor: SITA)

Slovensko si v týchto dňoch pripomína už 97. výročie tragickej smrti jednej z najvýznamnejších osobností našej histórie.

„V osobe generála Milana Rastislava Štefánika sme ako národ mali mimoriadne vlastenecky cítiaceho človeka pre ktorého bola sloboda a samostatnosť nás Slovákov hlavnými cieľmi,“ povedal minister obrany. Zároveň pripomenul, že ani čas nijako neubral na hodnote jeho posolstva „Veriť – milovať – pracovať!“. „Aj dnes by sa ním mali riadiť všetci príslušníci Ozbrojených síl SR a pretaviť toto posolstvo do svojho konania v prospech Slovenskej republiky,“ zdôraznil.

Minister Gajdoš tiež ocenil, že na dnešnej pietnej spomienke sa zúčastnilo aj veľa detí a mladých ľudí. „Je potrebné veľmi jasne podporiť myšlienky, ktoré nás vedú k pochopeniu a prehĺbeniu vlastenectva, no aj potláčať tie, ktoré podporujú extrémizmus v akejkoľvek forme,“ zdôraznil. Ako v tejto súvislosti pripomenul, on osobne sa  bude snažiť podporovať zvýšenie branného povedomia občanov, lebo bezpečnosť a obrana štátu sa týka všetkých.

Život generála Milana Rastislava Štefánika predčasne vyhasol v nedeľu ráno 4. mája 1919. Lietadlo prvého a zároveň posledného československého ministra vojny sa nečakane zrútilo neďaleko Ivanky pri Dunaji a celá posádka zahynula. 

- Reklama -