Minister Gajdoš: Spôsobilosti, ktoré má v rámci OS SR protilietadlová raketová brigáda, sú nezastupiteľné

0
Peter Gajdoš (Autor: SITA)

Hlavný veliteľ Ozbrojených síl SR s šéf rezortu obrany si pozreli dynamické ukážky, ako aj techniku, ktorú má brigáda vo výzbroji. Súčasťou ukážky bolo aj zaujatie palebného postavenia protilietadlového raketového systému S-300.

„Spôsobilosti, ktoré má v rámci ozbrojených síl  protilietadlová raketová brigáda, sú z hľadiska zabezpečovania ochrany Slovenskej republiky a zabezpečenia bojovej činnosti, nezastupiteľné. Aj preto urobím maximum, aby jej príslušníci mali v budúcnosti v rámci výcviku viac taktických cvičení v súčinnosti s pozemnými silami na zabezpečenie ich protivzdušnej obrany a podľa možností  a dostupných zdrojov aj viac ostrých strelieb,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš.

Medzi hlavné úlohy Protilietadlovej raketovej brigády v Nitre ochrana dôležitých politických, ekonomických a hospodárskych centier pred vzdušným nepriateľom a zachovanie suverenity a obrany vzdušného priestoru Slovenskej republiky. Zodpovedá tiež za prípravu príslušníkov Ozbrojených síl SR do misie UNFICYP na Cypre. V rámci cvičení sa jej príslušníci v tomto roku zúčastnia napríklad aj na sérií cvičení Slovak Shields 2016. Najbližšie budú preverení počas cviečenia Modrá vlna 2016.

Prezidenta Slovenskej republiky dnes v Protilietadlovej raketovej brigáde v Nitre sprevádzal aj 1. zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR genmjr. Pavel Macko.

- Reklama -