P. Gajdoš: Verím, že na Ozbrojené sily SR budú hrdí všetci občania Slovenskej republiky

0
Peter Gajdoš (Autor: SITA)

„Možno je to silnejúcim vedomím expertov z jednotlivých strán, že súčasný stav obrany štátu, je výsledkom rozhodnutí z niekoľkých predchádzajúcich volebných období. A zároveň je zrejmé, že rozhodnutia v tomto volebnom období rovnako ovplyvnia obranu štátu na niekoľko volebných období dopredu,“ zhodnotil šéf rezortu obrany. Zároveň pripomenul, že je potrebné uvedomiť si, že dlhobá kontinuita riešení v tejto oblasti je dôležitá pre dosahovanie reálneho pokroku.

Minister Gajdoš pripomenul, že obrana štátu nie je iba pravicová, ľavicová, koaličná alebo opozičná. Týka sa všetkých. „Veď aj Ústava Slovenskej republiky v článku 25 v odseku 1 jasne hovorí, že obrana Slovenskej republiky je povinnosťou a vecou cti občanov,“ zdôraznil s tým, že témy obrany a bezpečnosti by nemali byť vecou politického súboja. „Práve naopak, všetci by sme sa mali usilovať o čo najširšiu politickú a spoločenskú podporu,“ povedal.

Šéf rezortu obrany ocenil, že v doterajších vystúpeniach poslancov jednoznačne prevažovala podpora proeurópskej a protransatlantickej orientácie. „Neexistuje vzťah „my“ a NATO“, pretože „my sme NATO“,“ zdôraznil. Minister zároveň plénum ubezpečil, že základom všetkého úsilia v tomto volebnom odbobí musí byť a aj bude, zvyšovanie obranyschopnosti Slovenskej republiky. „Ja verím, že na Ozbrojené sily SR budeme hrdí tak my všetci, ktorí sme dnes tu, ako aj všetci občania Slovenskej republiky. Ja osobne urobím pre to všetko. Preto prosím a žiadam o vašu podporu,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš v závere svojho prvého vystúpenia v rozprave.

- Reklama -