Ministerstvo vnútra: V 16. týždni bude na európskych cestách viac policajtov – zamerajú sa predovšetkým na dodržiavanie povolenej rýchlosti

0
Polícia - kontroly (Autor: archív KK)

Prekročenie predpísanej rýchlosti jazdy vozidlom je druhou najčastejšou príčinou dopravných nehôd hneď po porušení povinností vodičov. Počas prvých troch mesiacov tohto roka eviduje polícia v tejto súvislosti 463 dopravných nehôd, o život prišlo deväť osôb, v 90 prípadoch bol dokonca zistený alkohol.

Od začiatku roka do dnešného dňa došlo k 3343 dopravným nehodám (čo je v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku o 15 nehôd menej), pri ktorých vyhasol život 46 osôb (čo je v porovnateľnom období roku 2015 o 14 menej).

Dopravní policajti sa počas kontrol zamerajú aj na iné porušenia pravidiel cestnej premávky s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Dodržiavanie základných povinností je dôležité vždy, nie len vtedy, keď je na cestách viac policajtov. Len v takom prípade prispeje celá spoločnosť k tomu, aby nevyhasol ani jeden ľudský život. O výsledkoch akcie bude polícia informovať.

 

- Reklama -