Andrej Danko (SNS) na prvej zahraničnej ceste v novej funkcii

0
Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej strany (Autor: SITA)

Kresťanstvo naši severní susedia vnímajú aj ako symbolické položenie základov poľskej štátnosti. Andrej Danko sa spolu s ďalšími čestnými hosťami z vyše dvadsiatich krajín Európy zúčastnil na spoločnom slávnostnom zasadnutí oboch komôr poľského parlamentu (Sejm a Senát) a rokoval aj s predsedom poľského Sejmu Marekom Kuchcińským.

„Poľsko patrí medzi našich kľúčových partnerov a susedov a zároveň medzi trvalé priority slovenskej zahraničnej politiky. Som pripravený vo funkcii predsedu Národnej rady Slovenskej republiky aktívne prispieť k prehlbovaniu tradične priateľskej a dobrosusedskej spolupráce našich krajín,“ uviedol predseda NR SR.

Predseda parlamentu sa krátko pred zač&iatkom slávnostného podujatia stretol aj s predsedom Poslaneckej snemovne Českej republiky Janom Hamáčkom a symbolicky tak naplnil dnes už zaužívanú tradíciu slovensko-českej vzájomnosti. „Vyjadril som úprimnú snahu aj naďalej rozvíjať nadštandardné vzťahy s Českou republikou, pričom spoluprácu s českým parlamentom považujem za prioritnú. Verím, že naši zákonodarcovia si budú aj naďalej spoločne a navzájom vymieňať poznatky a skúsenosti, ktoré sú inšpiráciou pre tvorbu legislatívy, z ktorej profitujú občania oboch krajín,“ uviedol Andrej Danko.

- Reklama -