Minister obrany Peter Gajdoš prijal veľvyslanca Spolkovej republiky Nemecko

0
Peter Gajdoš (Autor: SITA)

Hlavnou témou stretnutia bola príprava návštevy a bilaterálneho stretnutia so spolkovou ministerkou obrany Nemecka Ursulou von der Leyen, ktorá navštívi Bratislavu v rámci konferencie GLOBSEC. „Vidím to ako vynikajúcu príležitosť prediskutovať aktuálne bezpečnostné témy, ako aj prezentovať výsledky našej aktívnej vojenskej spolupráce,” povedal minister obrany Gajdoš.

Partneri vyzdvihli zintenzívnenie bilaterálnej spolupráce za obdobie posledných dvoch rokov, ktorá v súčasnosti zahŕňa oblasť vojenského vzdelávania, spolupráce expertov na vyzbrojovanie, či spoluprácu pozemných síl, vrátane nemeckej účasti na plánovanom medzinárodnom cvičení Slovak Shield na Slovensku na jeseň 2016.

Minister obrany SR informoval nemeckého veľvyslanca o prioritách rezortu obrany, ktoré sa premietnu do návrhu Programového vyhlásenia vlády SR. Okrem medzinárodných záväzkov spomenul revíziu bezpečnostných a obranných koncepčných materiálov, ktoré musia reflektovať zmenu bezpečnostného prostredia, ale aj vypracovanie reálneho plánu modernizácie Ozbrojených síl SR, či efektívne využívanie finančných zdrojov. 

 

 

- Reklama -