Danko (SNS): Budeme ústretoví pri riešení požiadaviek opozície

0
Predseda NR SR a SNS Andrej Danko (Autor: SITA)

Spor o výbory vznikol ešte na ustanovujúcej schôdzi NR SR 23. marca. Opozícia kritizovala vládnu koalíciu ohľadom pomeru obsadenia parlamentných výborov a niektorí opoziční poslanci zasa vyjadrili nespokojnosť so svojím zaradením do konkrétneho výboru, keďže ich údajná špecializácia v strane by ich mala nominovať do iného.

Andrej Danko prisľúbil pri riešení týchto požiadaviek ústretovosť. „Na najbližšom rokovaní NR SR sa prerokuje zaradenie poslancov do výborov tak, aby sa dosiahla funkčnosť parlamentu. Bude sa hľadať cesta a vôľa k tomu, aby sa situácia doriešila,“ ubezpečil poslancov. Opozícia tento prísľub ocenila.

Danko tiež nezaradených poslancov upozornil, že každý z nich bol zvolený za nejakú stranu. „Ak by malo prísť na rokovanie 150 poslancov a každý by mal svoju požiadavku, nezložili by sme parlament. Sú tu nejaké mechanizmy,“ upozornil šéf NR SR.

Schôdza Národnej rady SR, na ktorej nová vláda predstaví programové vyhlásenie a požiada parlament o dôveru, by sa mala začať 19. apríla. V pléne sa k vládnemu programu tradične očakáva dlhá diskusia.

- Reklama -