Hraško (OĽaNO): Nanucovanie migrantov ako dlhodobá stratégia EÚ

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

V správach odznelo, že Európska únia sa chystá na kroky, ktoré povedú ku spoločnej azylovej politike v Európskej únii. Ale pozor! Nehovorili o tom, že stanovia jednoznačné podmienky na základe ktorých bude každý štát rozhodovať, ale že bude rozhodovať nejaký úradníček v Bruseli a ten NÁM stanoví koho nám sem pošlú a koľko ich bude. Opäť teda kvótový systém, aj keď bolo povedané, že sa bude rozdeľovať na základe určitého hospodárskeho vývoja v jednotlivých krajinách. kto to stanoví a na základe čoho?

Dlhodobá politika EÚ je taká, že chce rozhodovať o podmienkach azylovej politiky a bude rozhodovať na základe sebou stanovených kritérií o tom, koľko azylantov a kam umiestni.

Utečenecká kríza tu bola, ešte je, ale raz sa aj skončí. Zmení sa nazeranie na azylovú politiku po utečeneckej kríze, alebo zostane v dlhodobom horizonte taká, ako som ju naznačil vyššie?EÚ ju teda nepripravuje ako krízovú, ale trvalú!Budeme mať u nás vlastne potom ešte demokraciu? Niekto bude rozhodovať za nás mimo nášho zvrchovaného územia? Nebude rozhodovať ani náš parlament, ani vláda! Má to spieť ku nesvojprávnosti členských štátov EÚ? Nestávame sa náhodou vazalmi, či dokonca by som povedal až otrokmi niekoho iného?

Čo naši vládni predstavitelia, ktorí nás pred voľbami kŕmili tým, že nás chcú chrániť? Ako nás ochránia pred takouto stratégiou?

Na záver už len taký postreh z utečeneckej krízy. Po internete kolujú fotografie Angely Merkelovej s migrantami, ktorí sú už dokázateľne označení za teroristov. Nájdite mi však jedinú fotografiu pani Merkelovej so ženou, ktorá čelila znásilneniu migrantami! Ako to, že čelná predstaviteľka najsilnejšej ekonomiky v EÚ, žena, má súcit s vysmiatymi migrantami – teroristami, ale nemá súcit s napadnutými ženami vo svojej vlastnej krajine?

- Reklama -