Poslanecký klub SaS povedie Natália Blahová

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Už po prvom rokovaní poslaneckého klubu Blahová vidí, že to bude práca náročná. „Na jednej strane je príjemné vidieť toľko poslancov v parlamente za stranu SaS. V každom z nich sú zhmotnené všetky jeho preferenčné hlasy, ale i hlasy pre stranu, čo je veľmi radostné poznanie. Na druhej strane to bude náročné, lebo je tam množstvo rozumných a ambicióznych ľudí, a budú to chcieť pretaviť do praxe. Vedenie klubu bude teda o koordinácii a o vzájomnom vychádzaní si v ústrety,“ dodala Blahová.

V poslaneckom klube snáď nie je žiaden poslanec, ktorého by Blahová musela uprednostniť, alebo naopak. „Mám dobrý pocit z tej veľkej dôvery, ktorú mi poslanci vyjadrili, no najmä ma teší, že všetci si navzájom ľudsky rozumieme a dobre spolu vychádzame,“ hovorí. 

Najväčší význam práce predsedu poslaneckého klubu vidí Blahová práve v koordinácii pri predkladaní návrhov alebo pri smerovaní schôdze. „Úlohou predsedu je určovať priority poslancov a klubu. Na druhej strane je to práca smerom navonok, čo v praxi znamená zúčastňovanie sa na poslaneckom grémiu, vyjednávanie rôznych pozícií za poslanecký klub a v neposlednom rade je to reprezentatívna úloha,“ uzavrela Blahová.

Poslanecký klub strany SaS dočasne viedol Martin Poliačik, ktorý sa však vzhľadom na jeho zvolenie za predsedu Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií o post predsedu klubu neuchádzal na základe pravidla strany o kumulovaní funkcií. 
 
- Reklama -