Mesto Košice pokračuje v podpore kultúry a umenia

0
Park s hrajúcou fontánou a zvonkohrou, v pozadí Dóm sv. Alžbety (Košice) (Autor: orm)

Ojedinelý grantový program je určený na podporu nezávislých subjektov v oblasti kultúry a kreatívnych odvetví. V roku 2014, kedy tento grantový program vznikol, rozdelila výberová komisia sumu 200 000 eur medzi 28 subjektov, minulý rok ich bolo 31. Tento rok získa finančnú podporu z mestskej grantovej schémy až 39 subjektov, pričom 186 500 eur získali organizácie a 13 500 eur jednotlivci.

„Aj tento rok sme pri výbere projektov a podujatí dbali na to, aby bolo zastúpené široké spektrum umeleckých foriem a vybrané boli projekty so zameraním na rôzne vekové skupiny a preferencie. Podporujeme tradičné projekty, ktoré svoju kvalitu dokazujú aj vysokou návštevnosťou, ale aj rozvojové projekty, ktoré sú súčasťou dlhodobej stratégie podpory kreatívnych odvetví,” hovorí viceprimátorka mesta Košice Renáta Lenártová, ktorá je členkou komisie, spolu so zástupcami príspevkovej organizácie K13 – Košické kultúrne centrá, neziskovej organizácie Košice 2013 a kultúrnych operátorov v Košiciach. 

Zoznam subjektov a udelené granty pre rok 2016 sú uvedené na internetovej stránke príspevkovej organizácie K13 – Košické kultúrne centrá www.k13.sk

- Reklama -