Imobilným Žilinčanom uľahčí prepravu „sociálny taxík“

0
Eurobankovky a mince (Autor: SITA)

Mesto aj vďaka príspevku Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky (príspevok vo výške 76,50 % – 23 000 eur; zvyšok ceny auta 23,50 % – 7 063,60 eur uhradilo mesto Žilina) zakúpilo špeciálne upravené motorové vozidlo s hydraulickou plošinou Fiat Ducato, ktoré môžu využívať imobilní obyvatelia odkázaní na individuálnu prepravu osobným autom. Auto je vybavené špeciálne upraveným miestom pre transport dvoch invalidných vozíkov. Tzv. „sociálny taxík“ je k dispozícii na území mesta Žilina v pracovných dňoch, a to v pondelok – štvrtok v čase od 7.00 hod. do 14.00 hod. a v piatok v čase od 7.00 hod. do 13.00 hod. Objednávku na prepravnú službu nahlási žiadateľ vždy vopred, najneskôr 24 hodín pred poskytnutím prepravnej služby, v pracovných dňoch v čase od 8.00 hod. do 11.30 hod. na tel. č.: + 421 905 300 123.

Náklady na prevádzku „sociálneho taxíka“ bude mesto uhrádzať sčasti zo svojich prostriedkov a sčasti z prostriedkov žiadateľov o túto službu. Zo strany žiadateľa bude výška úhrady 0,50 eur za kilometer prepravnej vzdialenosti. Použitie hydraulickej zdvíhacej plošiny nie je spoplatňované.

Žiadateľ o uvedený druh sociálnej služby musí podať žiadosť na Mestský úrad v Žiline. Podmienkou vyhovenia žiadosti je predloženie potvrdenia od lekára o ťažkom zdravotnom postihnutí žiadateľa alebo o nepriaznivom zdravotnom stave s obmedzenou schopnosťou pohybu a zároveň trvalý pobyt žiadateľa na území mesta Žilina. Žiadosť o prepravnú službu je možné prevziať osobne na Klientskom centre Mestského úradu v Žiline, prípadne na webovej stránke mesta Žilina. Bližšie informácie o prepravnej službe je možné poskytnúť na tel. č.: +421 905 300 123.

Zdroj: www.zilina.sk

- Reklama -