Minister obrany Peter Gajdoš predstavil nového štátneho tajomníka a spojil sa s veliteľmi v zahraničných misiách

0
Peter Gajdoš (Autor: SITA)

Po predstavení a oboznámení sa s aktuálnou situáciou sa minister obrany spolu so štátnym tajomníkom, náčelníkom generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálom Milanom Maximom a ďalšími predstaviteľmi rezortu obrany a ozbrojených síl spojili s našimi veliteľmi pôsobiacimi v zahraničných misiách. Šéf rezortu obrany sa chcel oboznámiť s aktuálnou bezpečnostnou situáciou a zaželať príjemné prežitie veľkonočných sviatkov. „Ako to vyzerá z hľadiska bezpečnosti a ako plnia naši vojaci povinnosti, ktoré vyplývajú z misie,“ znela jedna z prvých otázok ministra obrany Petra Gajdoša na jednotlivých veliteľov. Minister sa zaujímal nielen o osobnú bezpečnosť našich vojakov, ale aj o to, čo by mohol pre nich urobiť.

„Srdečne pozdravujem všetkých vojakov a chcem popriať príjemné prežitie Veľkonočných sviatkov,“ zaželal minister obrany Gajdoš všetkým vojakom, ktorí reprezentujú Slovensko v zahraničí. Minister dnes komunikoval v veliteľmi misie Resolute Support v Afganistane,  EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine, UNFICYP na Cypre a s pozorovateľskou misiou UNTSO v Izraeli a Sýrii a prvýkrát sa skontaktoval s veliteľom misie v Mali.

Všetci velitelia sa zhodli, že žiadne zásadné problémy v misiách v súčasnosti nie sú. Novovymenovaný minister obrany Peter Gajdoš plánuje s vojakmi pôsobiacimi v zahraničí intenzívnejšie komunikovať aj v budúcnosti.

 

- Reklama -