Danko (SNS): Veľkonočné sviatky nie sú časom pre politiku

0
Andrej Danko, Predseda SNS (Autor: SITA)

Na Slovensku sme však v zime nespali. Zima sa niesla v znamení rozhodovania o budúcnosti Slovenska. Máme za sebou hektické volebné obdobie a ťažké povolebné rokovania. Zdalo sa, že v stredu 23. marca sa ustanovujúcou schôdzou Národnej rady Slovenskej republiky a vymenovaním vlády toto hektické obdobie končí.

Nekončí, práve naopak – to najťažšia nás len čaká. Čaká nás tvrdá práca, ktorá má priniesť ovocie v podobe lepšieho života občanov Slovenska. Rokovania, návrhy zákonov, realizácia zákonov. Realizácia tak prepotrebných zmien v našej spoločnosti, ktorá sa stáva čoraz zvlčilejšou. Je potrebné zvýšiť nielen v politike, ale v celej našej spoločnosti kultúru, dôstojnosť, slušné správanie sa, ctiť hodnoty, ktoré vychádzajú z kresťanstva, z kresťanských tradícií.

Veľkonočné sviatky nie sú časom pre politiku. Je to čas pre zastavenie sa, zamyslenie, stíšenie mysle, prehodnotenia rebríčka hodnôt, uvedomenia si, čo je v živote naozaj dôležité. Je to sviatok, v ktorý by sme sa mali deliť s tými, ktorí trpia nedostatkom. Je to čas stretnutí v duchovných chrámoch, v kruhu rodiny a priateľov, obdobie hodnotenia života, dobrých skutkov.

Jedným z pilierov Slovenskej národnej strany je aj kresťanský. Možno tú zmenu môžeme začať práve v tieto dni a u seba. Nezabudnime na duchovný a kresťanský odkaz Veľkej noci, prežime ju v pokoji.

Drahé priateľky, milí priatelia – želám všetkým Vám krásne a pokojné veľkonočné sviatky.

Andrej Danko
predseda NR SR
predseda SNS

- Reklama -