Poslanci ĽS Naše Slovensko zložili sľub a podali prvý návrh v prospech občanov Slovenska

0
Ľudová strana Naše Slovensko (Autor: Ľudová strana Naše Slovensko)

V stredu 23. marca 2016 sa konala prvá ustanovujúca schôdza Národnej rady Slovenskej republiky, na ktorej zložilo slávnostný sľub 14 poslancov ĽS Naše Slovensko. No nezostali sme len pri formalitách. Hneď v prvý deň v parlamente sme podali návrh na zníženie počtu podpredsedov NR SR zo štyroch na troch. Ušetrili by sme tým peniaze občanov Slovenska a zároveň im dali jasný signál, že so zastavením plytvania verejných financií to myslíme vážne. No už pri hlasovaní o tomto návrhu sa naplno potvrdilo, že pokiaľ ide o šetrenie peňazí daňových poplatníkov, tzv. štandardné politické strany sa rozhodne nemienia uskromňovať.

Náš návrh napokon podporili len 2 poslankyne zo strany Sme rodina Martina Šimkovičová a Zuzana Šebová. Už v prvý deň v NR SR sa tak ukázalo, že pokiaľ ide o návrhy v prospech občanov SR, tzv. štandardné politické strany ich nepodporia, ak ich predloží Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko. Týmto svojim postojom sa však sami diskvalifikujú v očiach voličov.

Okrem návrhu na zníženie počtu podpredsedov NR SR sme aktívne vstúpili aj do diskusie o zložení jednotlivých výborov NR SR. Do výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny sa snažila dostať aj bývalá poslankyňa za stranu SIEŤ Simona Petrík. Tá deklarovala, že chce „presadzovať rodinnú politiku a ženské otázky.“ Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko v otázke hodnôt nemieni nikomu ustupovať. Preto predseda nášho poslaneckého klubu Marian Kotleba položil poslankyni Petrík priamo v pléne 4 otázky. Bez ich zodpovedania, sme neboli ochotní podporiť jej miesto vo výbore. Zaujímalo nás, aký má postoj k tzv. gender ideológii, k adopciám detí homosexuálmi, k registrovaným partnerstvám homosexuálov, ako aj k zabíjaniu nenarodených detí. Poslankyňa Petrík, známa svojimi ultraliberálnymi postojmi, však na tieto otázky odmietla odpovedať, čím len potvrdila to, čo sme už dávno vedeli.

Je jasné, že naša prítomnosť v NR SR rozhodne nie je pochuti politikom, ktorým chceme prekaziť ich kšefty a zlodejstvá. Je zrejmé, že ĽS Naše Slovensko vadí všetkým zradcom a zapredancom v parlamente, ktorým budeme pozerať na prsty. Tým všetkým však odkazujeme len jedno – zvykajte si, toto je len začiatok!

- Reklama -