Bucek (DS): Výsledkom je “guláš” politických strán v parlamente

0
Michal Bucek, predseda DS (Autor: Reprofoto, Facebook)

Výsledok volieb do NR SR je dôsledkom nezodpovednej politiky stredo-pravých strán. Ich hašterenia sa medzi sebou, vzájomných útokov a osobných invektív, nezdravých ambícií jednotlivcov, ako aj neochoty urobiť reformy v niektorých stranách. Voliči týchto strán tak ostali zneistení a dezorientovaní… Mnohí z nich potom volili skor intuitívne a na “poslednú chvíľu” ich oslovili populistické heslá a jednoduché riešenia… Výsledkom je “guláš” politických strán v parlamente, ktorý prakticky vylučuje vytvorenie zmysluplnej koaličnej vlády. Scenár, ktorý sme predpovedali, sa žiaľ naplnil.

Predsedníctvo Demokratickej strany preto pozitívne hodnotí svoje rozhodnutie nekandidovať v týchto voľbách do NR SR. Podporovali sme KDH, ktoré dnes musí hladať príčiny volebného neúspechu vo vlastných radoch…

Demokratická strana sa chce v budúcnosti stať alternatívou pre tých voličov, ktorí volali po zjednotení pravice. Sú sklamaní z politiky bývalých pravicových lídrov a vo voľbách si museli vybrať z ponuky množstva tzv. stredo-pravých strán….Ich hlasy sa roztrieštili medzi týmito subjektami a výsledok vidíme… Preto nesmieme dovoliť, aby sa podobná situácia ešte niekedy opakovala!!

Michal Bucek
predseda DS

- Reklama -