Andrej Danko sa stal predsedom parlamentu

0
Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej strany (Autor: SITA)

„Žijeme v dobe, kedy nás čaká boj o zachovanie štátnosti, o získanie pozície Slovenska v EÚ. Ja som vždy chcel byť v politike ten, kto nepresadzuje xenofóbiu a rasizmus. Chcem hľadať dobro. Po včerajšku som si uvedomil, aké nebezpečné je používať zbrane, riešiť problémy násilím a hrať na najnižšie pudy a emócie,“ povedal Danko v príhovore. Zároveň dodal, že cíti obrovskú zodpovednosť, ktorá ho čaká pri výkone tejto funkcie.

Ako jeden z cieľov označil stieranie názorových rozdielov vo veciach, ktoré strany v predvolebnom boji delili. Podotkol, že je dôležité, aby politika v parlamente bola kultúrna a aby svet vnímal Slovensko ako národ, ktorý sa dokáže dohodnúť. Podľa nového predsedu parlamentu musia politici pracovať tak, aby sa nemuseli hanbiť za svoje správanie.

Danko za tri najvážnejšie slová označil ďakujem, prepáčte a prosím. „Ja ich rád a často používam. Ďakujem všetkým, čo mi dali dôveru a umožnili mi byť predsedom NR SR. Prepáčte, ak som sa v rámci politického boja niekoho dotkol a prepáčte si aj vy vzájomne. A prosím vás všetkých, aby sme prekonali to, čo nás rozdeľuje, aby sme ľuďom dokázali zmeniť život,“ uzavrel Danko.

- Reklama -