SKOK! chce do ďalších volieb vybudovať štruktúry progresívnej občianskej strany s tisíckou členov a postaviť sa rastúcemu extrémizmu

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

„Za náš hlavný cieľ a misiu považujeme zatváranie priepasti, ktorá vznikla medzi politikou a ľuďmi, občianskou spoločnosťou. Politici sa odtrhli od ľudí, a to je hlavným dôvodom nárastu frustrácie a sklamania v spoločnosti, ktorý vedie k úspechu extrémistických a protestných strán. Podnecovanie frustrácie a radikalizácie politiky bez konkrétnych riešení však ľuďom nijako nepomôže. Jednoznačne budeme pokračovať v našej politike neideologických riešení a silnej prítomnosti priamo medzi ľuďmi,“ povedal predseda strany SKOK!, Juraj Miškov.

Volebný výsledok SKOK!-u hodnotí Miškov ako jednoznačný neúspech, ktorý bol pre stranu až krutý, a bol výrazne nižší, než očakávania členov.

„SKOK! má za sebou prvý rok existencie. Netreba nijako skrývať, že náš volebný výsledok vôbec nebol dobrý a je pre nás sklamaním. Povedané športovou terminológiou, nastúpili sme na náš prvý zápas do ringu a dostali sme K.O. v prvom kole. Oveľa viac, než náš vlastný volebný výsledok, nás však trápi fakt, že v slovenskom parlamente po prvýkrát zasadnú aj osoby s neskrývanou extrémistickou, až fašistickou ideológiou. Nárast extrémizmu, zvoleného občanmi na protest proti štandardným stranám, predstavuje zásadné ohrozenie slobodnej a otvorenej spoločnosti,“ povedal Miškov.

SKOK! bol prvou politickou stranu, ktorá ešte pred voľbami vylúčila akúkoľvek spoluprácu s extrémistickými stranami a v politickom boji s extrémizmom bude pokračovať aj mimo parlamentu. SKOK! sa chce stať hlavným protipólom a súperom strany Mariána Kotlebu, ktorú považuje za najväčšie ohrozenie demokracie na Slovensku.

SKOK! ako politická strana existuje iba rok, no počas tohto roka dokázala svojou aktivitou naplniť mnohé zo svojich hodnotových a programových priorít. Ako jediná sa jednoznačne postavila proti referendu o ľudských právach vo februári minulého roka, predložila po prvýkrát v parlamente návrh zákona o odluke cirkví od štátu, navrhla legislatívnu podobu zákona proti plytvaniu potravinami, či pripravila program, viacerými odborníkmi hodnotený ako jeden z najlepších.

Miškov považuje za veľmi dôležité pre ďalšiu činnosť SKOK!-u v krátkom čase dobudovať chýbajúce okresné štruktúry a pokračovať v ďalšom náraste členskej základne, ktorá dnes už prekročila tristo členov na členskú základňu s minimálne tisíckou členov.

Strana SKOK! bude mať ešte pred letom svoj snem, na ktorom chce schváliť generálnu líniu na ďalšie obdobie a stratégiu do volieb VÚC, ktoré budú na jeseň 2017.

- Reklama -