SaS: Robert Kaliňák by mal čakať v karanténe

0
Minister vnútra Robert Kaliňák (Autor: sita)

„Je to celý rad až neuveriteľných zlyhaní, počnúc vyšetrovateľom, cez dozorového prokurátora, daňových kontrolórov až po vedenie finančnej správy. Kauza tak vyvoláva silné podozrenie, že vyšetrovanie mohol ovplyvňovať v prospech občana Bašternáka aj minister vnútra Kaliňák, ktorý sa s podozrivým podnikateľom osobne pozná,“ reaguje podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Priťažujúcou okolnosťou je aj skutočnosť, že premiér Robert Fico viac ako tri roky býva v Bašternákovom luxusnom byte v bratislavskom komplexe Bonaparte. O to skôr sa od neho očakáva, že urobí všetko pre nezávislé vyšetrovanie, keďže sa podozrenie týka v konečnom dôsledku aj jeho osobne.

„Žiadame predsedu Smeru-SD Roberta Fica, aby Roberta Kaliňáka ako nádejného kandidáta na ministra vnútra odložil zatiaľ do karantény. Zároveň očakávame od strán SNS, Most-Híd a Sieť, že sa ako budúci koaliční partneri Smeru-SD na základe svojich predvolebných vyjadrení o rozhodnom boji proti korupcii a beztrestnosti privilegovaných ľudí k našej výzve pridajú. Samozrejme, ak svoje proklamácie mysleli vážne,“ uzatvára Galko.

Ľubomír Galko, podpredseda SaS

- Reklama -