PD: Vytúžená vidina zmeny sa nekoná

0
PRIAMA DEMOKRACIA (Autor: PRIAMA DEMOKRACIA)

Urobilo tak šesťdesiat percent Slovákov. Stále máme ešte rezervu štyridsať percent a verím, že vedomie potreby občianskej spoločnosti bude rásť. Strana Priama demokracia sa vo voľbách nestratila! Dali sme Slovensku odkaz, že priama demokracia je najlepší model fungovania štátu. Odovzdali sme informáciu, že chceme taký štát, ktorý bude k svojim občanom sociálny, štát, ktorý bude funkčný a silný vďaka občanom. Občianska spoločnosť je taká, kde občania chcú rozhodovať o tom, ako bude vyzerať a fungovať ich krajina. Kde občan nemá právo iba raz za štyri roky rozhodnúť o tom, kto bude sedieť v parlamente, ale aj o tom, ako budú volení zástupcovia vykonávať svoje poslanie. To znamená, že občan sa musí dožadovať práva na odvolanie volených zástupcov ľudu (poslancov), na odvolanie úradníkov a musí sa dožadovať práva na rozhodovanie o tom, aké zákony v tejto krajine budú platiť.

Takúto spoločnosť chce a vo svojom programe presadzuje strana Priama demokracia. Chceme, aby občania mohli kedykoľvek, rovnakým spôsobom ako poslancov volia, týchto poslancov aj odvolať! Aby jednoduchým referendom mohli odvolať štátneho úradníka. Toto posolstvo je základom programu strany Priama demokracia. Chceme, aby Slováci boli sebavedomí občania, aby mali v rukách svoj štát a svojich úradníkov. Poslanci a úradníci majú slúžiť ľuďom a nie im vládnuť!

Na Slovensku je pokrivené vedomie pojmu vláda a vládnuť. Vláda má v prvom rade slúžiť občanom, počúvať, aké sú potreby ľudí a vytvárať podmienky pre ich napĺňanie. Vláda má zabezpečovať ochranu rodiny, ochranu slabších, hendikepovaných a inak znevýhodnených ľudí. Vláda má vytvárať z peňazí občanov také podmienky na život, aby sa nikto v krajine necítil byť ohrozený a aby nikto nemal dôvod tvrdiť, že nebol vypočutý.

Pokiaľ nastanú na Slovensku také podmienky, potom môžeme vyžadovať stopercentnú účasť voličov v parlamentných voľbách. Teraz sa chceme my, zástupcovia strany Priama demokracia poďakovať ešte raz všetkým odvážnym ľuďom v tejto krajine za to, že boli voliť. Vieme, že to nebolo jednoduché rozhodnutie v krajine, kde vládnu nezodpovední politici, ktorí si slovo “vláda” vykladajú po svojom. Veríme, že čoskoro sa tieto pomery na Slovensku zmenia aj pričinením strany Priama demokracia.

Dnes, niekoľko dní po voľbách sme svedkami pokrytectva zo strany viac ako polovice politických strán, ktoré občania posunuli do parlamentu v nádeji, že práve oni budú tí, ktorí dokážu smerovanie krajiny otočiť v prospech občanov. Využili v kampani mnoho miliónov Eur, aby pod nánosom týchto peňazí zakryli svoje pokrytectvo. Kreuje sa vláda, ktorej aktéri obnovili rétoriku tzv. “štandardných” strán. Takých, ktoré celých 25 rokov tvorili terajší politický a morálny marazmus, ignorujúci práva občanov na spravovanie vlastnej krajiny. Znovu budeme svedkami vládnutia podľa známeho výroku vládneho politika “vyhraj voľby a môžeš všetko”.

Boj o presadenie najvyššieho práva občanov, o právo na spravovanie krajiny vo vlastnej réžii, kompetencii a zodpovednosti neskončil. V tomto boji bude pokračovať naša strana PRIAMA DEMOKRACIA. Vytúžená vidina zmeny sa nekoná, ale musíme prispieť k tomu, aby sa udiala čo najskôr.

Róbert Beňo – predseda strany Priama demokracia
Gabriel Karácsony – prezident strany Priama demokracia
Eva Lajčiaková – ústredná tajomníčka strany Priama demokracia

- Reklama -