Prezident Kiska: Andrej Pančík patrí medzi najúspešnejších slovenských startupistov

0
Prezident SR Andrej Kiska (Autor: SITA)

Má len 27 rokov a stihol v zahraničí založiť dve mimoriadne úspešné firmy. Výhodne ich predal a stále pracuje na ich rozvoji.

Oba jeho nápady využívajú najväčšie svetové celebrity. Jeden projekt pomáha zbierať peniaze na charitu. Druhý uľahčuje výrobu tričiek a iných reklamných predmetov.

Na dnešnom stretnutí s Andrejom som dostal riadnu dávku optimizmu a na chvíľu som nežil komplikovanou politickou situáciou v krajine. Opäť sa mi potvrdilo, že na Slovensku nám vyrastá množstvo šikovných a kreatívnych ľudí.

Je našou úlohou, úlohou politikov, aby sme na Slovensku vytvárali podmienky pre vzdelanie a rozvoj mladých talentov vo všetkých oblastiach.

Andrej momentálne žije najmä v lietadle medzi Los Angeles a Prahou, kde má kancelárie. Vo svojom tíme má desiatky ľudí zo Slovenska a obzerá sa tu po ďalších talentoch. Veľmi ma potešila jeho ponuka. Je ochotný pomáhať našim začínajúcim podnikateľom. Mnohí potrebujú dodať odvahu a povzbudiť.

Slovensko musí pridať, ísť dopredu a preto potrebuje pomoc. Pomoc od ľudí, ktorí dokázali obstáť vo svetovej konkurencii.

- Reklama -