Mesto Košice v roku 2016 investuje do rekonštrukcie a opráv ciest viac ako 7 miliónov eur

0
Eurobankovky (Autor: SITA)

V rozpočte mesta je vyhradených aj ďalších 575 tis € na súvislé opravy komunikácií. Okrem týchto opráv sa realizuje každoročne i bežná údržba komunikácií v objemoch cca 1 500 000 €, v čom je zahrnutá aj oprava výtlkov, ktoré vznikajú v zimnom období, opravy schodov, chodníkov, opravy odvodnenia komunikácií a podobne. 

Mesto Košice začalo v prvom februárovom týždni s opravami výtlkov na cestných komunikáciách. Tie sú spôsobené predovšetkým dôsledkom zimy a nepriaznivého počasia. Keďže to je v posledných týždňoch premenlivé – mráz strieda teplé počasie, tak sa na poškodených miestach vytvárajú trhliny a následne i výtlky. Na ich odstránenie používa Mesto Košice náhradné technológie: studenú obaľovanú zmes a liate asfalty. Práce sa realizujú v závislosti na poveternostných podmienkach. Najväčším nepriateľom pri prácach je ale počasie, hlavne voda a vlhkosť Najviac výtlkov sa vyskytuje na najpoužívanejších cestných komunikáciách, teda na hlavných ťahoch a trasách MHD, ktoré majú v určení postupnosti prác prioritu. Samozrejme, opravy prebiehajú aj mimo hlavných ťahov, v závislosti od rozsahu poškodenia a konkrétnych lokalít.

Minulý týždeň sa realizovali opravy havarijných výtlkov na uliciach: Štúrova, Národná trieda križovatka Vodárenská, Stará Spišská cesta, oprava priepustu na ceste na Kavečany, Vodárenská, Trieda KVP, Slanecká cesta, Klimkovičova, Ondavská, Gemerská, Jána Pavla II, Moskovská, Opatovská cesta, Považská.

Tento týždeň sa budú realizovať opravy na uliciach: Hlinková, dokončenie Triedy SNP pri premostení FNLP, dokončenie Štúrovej ulice, Národná trieda, Štefánikova, Moyzesova, Protifašistických bojovníkov, Komenského – Kostolianska, dokončenie Triedy Kvp, dokončenie opravy cesty na Hanisku, Popradská, Moldavská, Abovská, Idanská, Važecká, dokončenie Južnej triedy, dokončenie Rastislavovej. S prácami bude Mesto Košice pokračovať aj v nasledujúcich dňoch. 

„Svoje postrehy môžu dať magistrátu aj Košičania a to prostredníctvom e-mailu na doprava@kosice.sk.K dispozícii majú aj 24-hodinovú službu dispečera. Výtlky je taktiež možné hlásiť priamo mailom na adresu vytlky@kosice.sk,” povedal primátor Richard Raši.

- Reklama -