Strana TIP dostala volebnú podporu strany SMS a Rusínskej komunity

0
TIP (Autor: TIP)

Predseda Strany TIP Tomáš Hudec na tlačovej konferencii zdôraznil, že: „Slovensko potrebuje spoluprácu a ešte stále je čas, aby sa k ich spolupráci pridali aj ďalší. Strana TIP je skutočnou stranou spolupráce, ktorá po prípadnom úspechu vo voľbách dokáže presadiť spoluprácu v parlamente všade tam, kde to bude potrebné,” a túto pozvánku na spoluprácu spresnil slovami, „predvolebná spolupráca znamená konkrétnu podporu našej strane v nadchádzajúcich parlamentných voľbách, povolebná zasa znamená presadzovanie tém, potrieb a záujmov týchto skupín zo strany TIP-u. Toto je rukolapný dôkaz, že naša politika spolupráce je úspešná a reálna, týka sa konkrétnych strán, komunít a tém.”

Podľa slov predsedu strany SMS Milana Urbániho, Stranu TIP sa rozhodli podporiť po zrelej úvahe. Zároveň vyzval svojich členov a sympatizantov, aby v deň volieb 5. marca svoj hlas odovzdali Strane TIP, strane mladých ambicióznych politikov, ktorá má číslo jeden.

Podporu Strane TIP vyjadril aj zástupca Rusínov Dušan Drančák. Podpredseda Strany TIP Martin Schwantzer zdôraznil: „Strana TIP vníma spoluprácu nielen na úrovni politikov a politických strán, ale aj ako spoluprácu s konkrétnymi občanmi a rôznymi skupinami na rôznych úrovniach.” Prečo medzi takéto skupiny patrí aj početná skupina Rusínov vysvetlil tým, že: „Sme presvedčení o tom, že je veľmi dôležité, aby si tieto komunity mohli udržiavať svoje tradície, jazyk, kultúru a na to potrebujú mať vytvorené konkrétne podmienky.” Menovite spomenul pietny krytý amfiteáter na Staríne a vybudovanie hraničného priechodu v obci Ulič. V mene Dušana Drančáka, ktorý sa nemohol zúčastniť tlačovej konferencie z dôvodu zahraničnej cesty prečítal jeho odkaz nerozhodnutým voličom, v rámci ktorého zástupca rusínskej menšiny zdôraznil, že Strana TIP má v záujme podporovať Rusínov, a preto vyzýva rusínsku komunitu: „…aby svoju pozornosť počas volebnej soboty zamerala na Stranu TIP.”

Spolupráca týchto subjektov podľa Tomáša Hudeca nemá smerovať iba k riešeniu súčasných potrieb a problémov, ale aj problémov, s ktorými sa budú musieť vyrovnať budúce, ešte nenarodené, generácie: „Predmetom spolupráce je preto pre Stranu TIP aj naša zem a životné prostredie,” dodal.

Martin Schwantzer, podpredseda Strany TIP verejný prísľub, že TIP bude spolupracovať so všetkými, ktorých agendou sú zelené témy, spresnil slovami: „Zelené témy u nás nájdu priestor na presadzovanie do praxe, aby neostali len na papieri. To, že sa v tejto oblasti angažujeme s plnou vážnosťou, dokazujeme už vyše pol roka neustálym tlakom na orgány kvôli hroziacej ekologickej katastrofe, ktorú pre Slovensko znamenajú prasačie megafarmy.” Strana TIP tento projekt pomenovala priliehavo „Svinský biznis”. Podľa Schwantzera to bola práve Strana TIP, ktorá začala tlačiť na konkrétne štátne orgány a domáhať sa odpovedí a riešení v oblasti megafariem na Slovensku. V tomto konkrétnom prípade sa totižto za obyvateľov nepostavila ani jedna z politických strán. Dokonca, naopak, štát podporuje svinský biznis štedrými dotáciami. Svoje vystúpenie podpredseda Schwantzner zakončil výzvou: „Vyzývame preto zelene orientovaných voličov, aby 5. marca volili Stranu TIP, nakoľko zelené témy tvoria pevnú súčasť nášho programu. Dávame verejný prísľub, že tak ako u nás našla domov zelená problematika megafariem, majú a nájdu ho u nás aj ostatné zelené témy.”

Tlačovej konferencii rezonovala aj téma účasti vo voľbách a všetci prítomní podporili slová predsedu Tomáša Hudeca:„Vyzývam voličov, aby sa nebáli vo voľbách dať podporu novým stranám. Ich hlas v žiadnom prípade neprepadne, ako sa im to snažia niektorí nahovoriť. Matematika nepustí a každý jeden hlas sa počíta. 5. marca poďte voliť. Prečítajte si volebné programy a rozhodujte sa srdcom ale aj hlavou.”

- Reklama -