Poslankyňa Ritomská: Voľby a občania

0
Mária Ritomská (Autor: Reprofoto, Facebook)

SMER sa stále chce udržať ako strana, ktorá má moc. A médiá sú veľmi dobrým prostriedkom na udržanie moci v tomto prehnitom systéme. Len  nepustiť moc, ktorou vládnu tomuto národu. Viem, že je to tvrdý boj za národ, ktorý je “masírovaný” médiami. Viem, a to mi povedali novinári len medzi štyrmi očami, že nemôžu o nás písať. Nastavená cesta je tŕnistá, ale nedáme sa. Je čas, aby sa aj trpiaci a ponižovaní občania dozvedeli, ako sa dá v tejto krajine žiť bez klamstiev, ohovárania, pretvárky.Každý deň mi prichádzajú informácie, ako sa kšeftuje a podvádza medzi kandidátmi. Nikoho nenapadne, ak sa toho dopúšťajú kandidáti teraz čo potom budú robiť v parlamente. Ale poďme k našej tlačovke.Vážené dámy a vážení páni, Vážení občania SR, ako viete, štyri roky som sa snažila zaviesť do legislatívy ochranu občanov pred mobbingom, bossingom a pred inými psychickými útokmi na pracoviskách. Poslanci v Národnej rade SR – ani jedna politická strana – nechápali čo chcem, odmietali pochopiť čo si žiadajú naši poškodení občania. Dnešný postoj je následok márneho boja s nečinnosťou iných politických strán. Dnes Vám prednesieme naše návrhy pre občanov Slovenska. Témou dnešnej tlačovej konferencie je nenaplnený cieľ Nežnej revolúcie. Konštatujeme s plnou silou argumentov – najmä keď sledujeme protesty zdravotných sestier a štrajk učiteľov – že  17. November ešte vždy neskončil.

Dnešní študenti na vysokých školách sa cítia rovnako, ako sa cítili naši mladší súrodenci pred 26 rokmi. Nespokojnosť s totalitným režimom je jedna stránka mince – ktorá je rovnaká ako to bolo v rokoch osemdesiatych minulého storočia. Dnešné utrpenie zotročených občanov má však ešte tri, štyri, až päť strán útlaku. Najprv vás zablokuje pôžička, potom tvrdý zamestnávateľ, ďalej štátne inštitúcie ktoré sú schopné prenasledovať občana za byrokratickú chybu – počnúc sociálnym úradom, úradom práce, neskôr exekútor a nie nakoniec aj súd ktorý vás s radosťou prenasleduje za vykonštruované priestupky, alebo nedoplatky.Je to pravda, 17. november ešte vždy neskončil. Ale my ho ukončíme, dokončíme to čo začali naši mladší bratia a sestry.Ponúkame nový sociálny program, ktorý jednoducho a rázne bude likvidovať všetky pochybné toky peňazí – počnúc schránkovými firmami, a končiac protekčnými inštitútmi ktoré skúmajú v úvodzovkách „nevyskúmateľné veci“ – lebo nepredkladajú žiadne výsledky, čo je ich vizitka.

Zavedieme občiansku kontrolu nad úradmi. Odborník mimo úradu bude zo zákona slobodne kontrolovať odborníka v úrade – prečo by nemohol? Veď ak je všetko v poriadku, tak sa nemá čoho báť. Ale ak neovláda svoju prácu, bude musieť odísť, lebo vy – občania ho odhalíte, a odvoláte z miesta kde je zbytočný. Zvolíte si tam nového odborníka ktorého si vyberiete sami, konkurzom. Ak niekto bude v úrade podvádzať, bude mu zakázaný výkon vo funkcii na celý život.

Prečo máme mať ombudsmana, ktorý nič nedokáže len písať ako spisovateľ? Potrebujeme zákony, ktoré nám umožnia zakročiť ihneď keď sa koná bezprávie. Rázne, rýchlo a účinne.

To chceme zaviesť s Vašou pomocou, preto nám musíte dať 90 kresiel v parlamente, to je 60% hlasov zúčastnených voličov. Dajte nám Vaše hlasy a my vám dáme spravodlivosť, citlivú ekonomiku, sociálne istoty, a moc v rukách ako Vám to kolegovia v politickej strane Priama demokracia o chvíľu vysvetlia. Našu politickú stranu Priama demokracia č. 22 nájdete na internete, aj na facebooku. Krúžkujte naše čísla, moje číslo je jednotka.”

http://tv.nrsr.sk/archiv/tlacovakonferencia/6/1841

- Reklama -