Fraňo (SNS): Hrdo, odborne a slušne

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Toto obdobie vnímam ako skúšku pevnosti a neochvejnosti svojho presvedčenia, či svojej morálnej zrelosti. Je za nami všetkými veľa dobre a úprimne vykonanej práce a nastáva ten čas ísť príkladom, spolupracovať, správať sa naďalej čestne a slušne. Ak hľadíme na iných ľudí, tak sa učme od nich to, čo vnímame ako kvalitatívne vyššie, to dobré, no pamätajme si aj to, čo nám vadí. Nie však pre ich hanu a kritiku, ale preto, aby sme sa sami vyvarovali podobných pochybení.

Je nevyhnutné, aby politika a morálka boli v rovnováhe, nemôžu pôsobiť izolovane, ale vo vzájomnej zhode a súdržnosti. Tento stav je možné dosiahnuť len pripomínaním si tradičných a skúsenosťou overených hodnôt. Sú to tie hodnoty, ktoré si ctíme bez ohľadu na to, či sa nachádzame v kľudnom toku života alebo v predvolebnom rozbúrenom mori.

Pravé hodnoty, akými je hrdosť na našu krajinu, či vlastenectvo sú zakorenené v nás, v našej podstate a ani vývin spoločnosti, či novodobé nároky na úspech v živote nesmú uberať na ich význame. Slová „Hrdo Odborne Slušne“ nevnímam iba ako predvolebný slogan Slovenskej národnej strany, ale najmä ako slová, ktoré najviac vystihujú vyváženosť, kvalitu a morálku výkonu verejnej moci a ktorých uplatňovanie je toho zárukou.

Súčasnému vedeniu Slovenskej národnej strany sa slovám „Hrdo Odborne Slušne“ podarilo dať konkrétnu tvár a ako nositeľov hodnôt ich vniesť do každodenného života našej strany. Nastávajúce parlamentné voľby sú príležitosťou, ako ich preniesť do života celej spoločnosti a prinavrátiť im ich oprávnené miesto.

Som preto hrdý na to, že môžem byť súčasťou odborného a slušného tímu, ktorý si vie zachovať svoju tvár aj v čase vrcholiaceho predvolebného napätia.

(Autor je predseda OR SNS Nové Mesto nad Váhom.)

- Reklama -