Gröhling (SaS): Najsilnejšia strana na Slovensku

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Je to obrovská masa ľudí a obzvlášť narastá pri voľbách prezidenta, či voľbách do europarlamentu. A práve táto masa by mala v rukách ohromnú silu, ak by sa spojila.

Ak by všetci nevoliči založili novú stranu a volili ju posledných 10 rokov, bola by to dlhodobo najsilnejšia strana v modernej histórií Slovenska. Taká, aká tu nikdy nebola. Predstavme si ale reálnejšie scenáre.

Ak by tri štvrtiny nevoličov išli voliť existujúcu pravicovú stranu, vyrovnala by sa silou súčasnej vládnej strane. A to by teda pekne zamiešali karty. Ak by len polovica nevoličov vytvorila novú pravicovú stranu, išlo by o najsilnejšiu pravicovú stranu na Slovensku.

A teraz reálnejší scenár. Podľa ostatného prieskumu Focusu by pravicové strany získali spolu 41 percent. Stačilo by im o 2,5 percenta hlasov viac a mali by väčšinu v parlamente a mohli by vytvoriť vládu.

Nevoliči majú v skutočnosti v rukách obrovskú moc. Je ich až 1 750 000 a napriek tomu sa mnohí cítia bezmocní niečo zmeniť. Môže sa stať, že o pár rokov si uvedomia, že je treba niečo zmeniť. Ale vtedy môže byť už neskoro. Nikomu neberiem, ak je nespokojný a čaká na ideálnu stranu. No musíme povedať, že nič v živote nie je ideálne a vždy narábame s tým, čo máme. Bezchybnej politickej strany sa nikto nedočká. Ale stačia len 2,5 percenta, aby sa tento rok poriadne zamiešali karty. 

- Reklama -