Drančák (TIP): Sme veľkí duchom, malí počtom, ale presadíme sa!

0
TIP (Autor: TIP)

Takto sme si spoločne sadli s predsedom Strany TIP Tomášom Hudecom a s ďalšími predstaviteľmi strany za jeden stôl, vypočuli sa navzájom a veľmi rýchlo sme sa zhodli na spolupráci. Strana TIP má eminentný záujem dostať sa do parlamentu vo voľbách 5. marca a posledné preferencie 5,3 % a 5,7 % tomu dávajú aj reálnu možnosť. Je to mladá strana bez ľudí s politickou minulosťou, je nezaťažená prebehlíkmi z iných strán a je pripravená robiť slušnú a nezávislú politiku. Mne je to osobne veľmi sympatické!

Na stretnutie sme prišli s požiadavkou na pietny krytý amfiteáter na Starine, ako symbol úcty k zatopenému územiu a ľuďom, ktorí tam žili. Pán Hudec na to reagoval s veľkým porozumením a myšlienkou tohto návrhu sa bude vážne zaoberať a prisľúbil pomoc v tejto otázke.

K priechodu v obci Ulič sme veľa nediskutovali. Vyjadril sa okamžite, že ak si to región želá, nevidí dôvod, prečo by takýto priechod nemohol existovať a čuduje sa, že pri utrácaní toľkých peňazí na kadečo iné vláde stojí za to, aby doslova kašľala na rozvoj regiónu a podporu miestnych obyvateľov. Zasmiali sme sa, že to bude asi preto, že je to najvzdialenejšie miesto od Bratislavy.

Otázka vodného a stočného pre vysídlených občanov priehrady Starina je podľa neho tiež riešiteľná, ale tu musíme počítať s byrokratickými obštrukciami. Verí však, že keď bude dostatočná politická vôľa, bude sa to dať zvládnuť. Za seba povedal, že on na svoj sľub nezabudne. Už len aby mal čo najskôr tú politickú vôľu. Stretnutie bolo naozaj príjemné. Dohodli sme sa na vypracovaní spoločného memoranda, ktoré podpíšeme a podali sme si ruky na ďalšiu spoluprácu.

Tak, a teraz, ako sa hovorí, ťah je na našej strane!

Po stretnutí s vedením Strany TIP som si uvedomil, že sa musíme viazať na ľudí, s ktorými žijeme na spoločnom území, vyrastali sme spolu a rozumejú našim tradíciám. Majme naďalej priateľské vzťahy s inými menšinami, ale nemôžeme reálne spolupracovať s niekým, kto žije tak ďaleko. Myslím si, že toto pochopí každý.

Preto dnes prosím všetkých nerozhodnutých voličov a všetkých tých, ktorí ešte váhajú a rovnako tých, ktorí si dokážu predstaviť, že rozumná voľba môže mať prednosť, ak to všetci potrebujeme, aby zamerali svoju pozornosť na Stranu TIP. Dohoda, ktorú sme uzavreli jasne ukazuje, že Strana TIP je rozhodnutá podporovať Rusínov a na kandidátke má aj významné osobnosti našej komunity.

Ak sa Strane TIP podarí dostať do parlamentu, bude JEDINOU stranou, ktorá si bude VÁŽIŤ každý jeden hlas a bude PRESNE vedieť, kde ho aj dostala. To vám garantujem!

Teraz, milí Rusíni – Rusnáci, je pred nami veľká výzva. Ukážme, čo v nás je! Pomôžme zvoliť Stranu TIP do parlamentu 5. marca 2016.

Sme malí počtom, ale dokážeme sa presadiť, pretože sme veľkí duchom!

- Reklama -