Šimaľ (TIP): Treba voliť tých…

0
TIP (Autor: TIP)

Odpovede na tieto otázky sa sformovali postupne, vyplynuli z našej permanentnej činnosti v teréne a na základe stretávania sa s občanmi na verejnosti, v diskusiách, v rámci jedinečných projektov Rozumný program, Spolupráca proti korupcii či Veľká pomoc malým obciam, ktoré nám ukázali skutočné fungovanie samospráv, ich narábanie s verejnými financiami a samotný život jednotlivcov „od Michaloviec k Popradu až po Dunajskú Stredu“.

Základné hodnoty, ktoré strana vyznáva, sú slušnosť, tolerancia a kompromis, ktoré sa vo vtedajšom Československu objavili s nástupom Alexandra Dubčeka, no akoby sa vytratili s jeho tragickým odchodom po novembri 89 z kultúrno-spoločenského a politického diania.

Sme svedkami rôznych káuz, osobných útokov, ktoré sa stávajú denným stereotypom, keď občania sledujú spravodajstvo ako príbeh na pokračovanie. Aktuálnu politickú scénu nazvem skromne – opotrebovanou, bez konštruktívneho dlhodobého riešenia potrieb v školstve, zdravotníctve, nezamestnanosti a ostatných odvetviach. Vláda Roberta Fica je posadnutá neexistujúcimi migrantmi, za čo si vyslúžila medzinárodnú kritiku. Pravica sa atomizovala zo slobody, demokracie, kresťanských hodnôt a obyčají do rôznych šancí, skokov cez mosty až chytania sa do sietí. Zlepšenie životnej úrovne bežného, platného člena spoločnosti tvoriaceho hodnoty a reálny prínos na jeho denné fungovanie, táto činnosť politikov nemá žiaden efekt. Stranu TIP sme založili ako zoskupenie mladých ľudí, mlado zmýšľajúcich, odborníkov, aktivistov, podnikateľov, ale aj úplne bežných občanov bez minulosti vo vrcholovej politike, so snahou zmeniť túto krajinu spoluprácou k lepšiemu pre ďalšie generácie.

V minulosti sme vyzývali politické subjekty na spoluprácu pri rôznych opatreniach, ako napríklad v známej kauze Váhostav, predkladali riešenia zavedením transparentných účtov pri verejných zákazkách, aby to nebolo o predvádzaní sa v TV, ale o reálnej kontrole toku verejných financií, no momentálny stav je zjavne vyhovujúci, nakoľko nám odpovedal jeden politický subjekt, zo slušnosti.

5. marca 2016 sú voľby do Národnej rady SR a tak prosím, voľte tých, ktorí vyznávajú podobné hodnoty, aké vyznávate vy sami.

- Reklama -