SKOK!: Deklarácia Aliancie za rodinu, ktorú podporili Sieť, KDH a OĽaNO, je proti ústave aj proti rozumu

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

„Žiaden moderný a rozumný človek nemôže voliť strany, ktoré sa zaviažu podporiť výzvu, podľa ktorej majú byť štátni úradníci vyberaní ideologicky, len ak sú ich myšlienky v súlade s názormi Aliancie za rodinu. Som absolútne znechutený z tejto iniciatívy, ako aj z toho, z koľkých strán sa vykľuli len ideologické klony KDH,“ povedal Juraj Miškov. 

Aliancia za rodinu predstavila deklaráciu, v ktorej sa politici zaväzujú porušovať platné zákony o verejnej službe, vrátane ústavy, podľa ktorej sa Slovensko neviaže na žiadnu ideológiu, ani náboženstvo. Kandidáti strán Sieť, KDH, OĽaNO, ale aj SNS, sa v nej napriek tomu zaviazali napríklad využívať svoj vplyv po voľbách na to, aby na Ministerstvo práce boli zamestnávaní len ľudia, ktorí budú presadzovať hodnoty deklarácie, a teda aj samotnej Aliancie za rodinu. Zároveň sa zaviazali hlasovať proti opatreniam, ktoré by uľahčovali matkám detí do troch rokov privyrábať si popri materskej. 

„Neprekvapuje ma, že pre KDH je naša ústava len trhacím kalendárom. Som ale šokovaný, koľko poslancov Siete a OĽaNO nepozná zákony a ústavu a pokojne podpíše výzvu, ktorá je s nimi v rozpore a ide v skutočnosti proti ľuďom a mladým rodinám,“ povedal poslanec strany SKOK!, Martin Chren. 

Výzvu „Hlas za rodinu“ do dnešného dňa podporilo najviac kandidátov strany Sieť (27), KDH (23), OĽaNO – NOVA (22), SNS (2) a TIP (1). 

- Reklama -