SaS: Žiadame premiéra Roberta Fica, aby odvolal Viliama Čisláka z funkcie

0
Exminister zdravotníctva Viliam Čislák (Autor: SITA)

„Medializované informácie, že štátne ZSSK posielali Kostkovým klinikám klientov z radov svojich zamestnancov, nasvedčujú tomu, že za doktorom Kostkom musela stáť mimoriadne vplyvná osobnosť. Angažovanie sa istej Troškovej, ktorej meno sa zhoduje s premiérovou asistentkou, môže zase nasvedčovať tomu, že tou vplyvnou osobou, pred ktorou sa ohýbali ministri, manažéri štátne Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP), ba dokonca i manažéri štátnych železníc, môže byť samotný predseda vlády Fico,“ reagujú predstavitelia strany Sloboda a Solidarita.

Otázkou je, či v takom prípade bol v rozprávkovom bohatnutí doktora Kostku premiér zneužitý, alebo sa v ňom angažoval vedome. Na to by však Robert Fico mal dať verejnosti odpoveď sám.

„Bez ohľadu na to žiadame predsedu vlády Roberta Fica, aby odvolal Viliama Čisláka z funkcie ministra zdravotníctva a aspoň symbolicky vyjadril svoj postoj k situácii v zdravotníctve. Napriek tomu, že minister dopravy Ján Počiatek využíval masérske služby Kostkovej kliniky, mal by dôkladne prešetriť konanie manažmentu ZSSK a vyvodiť prípadnú zodpovednosť za konanie, ktoré je v rozpore s dobrými mravmi,“ dodávajú liberáli.

Richard Sulík, predseda SaS

Ľubomír Galko, podpredseda SaS

Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS

Jozef Mihál, podpredseda SaS

- Reklama -