Poslankyňa Ritomská: O čom nestihnú písať médiá?

0
Mária Ritomská (Autor: Reprofoto, Facebook)

V parlamente “behali” novinári za deformovanými politikmi. A tak ako všade na pracovisku ten, kto má moc , ten rozhoduje. A rozhodli.  Jednoducho nestihli  napísať, že ja som prišla do parlamentu z otroctva našich pracovísk, kde vládne psychický teror, resp mobbing. Občania potrebovali tento svoj problém riešiť. Nikto z poslancov mi nepomohol. Na čo si potom občania volia poslancov do parlamentu?  Ani vládnuca strana SMER nemala záujem a nechcela pomôcť občanom.

Udržujú občanov v strachu.  A práve teraz vo volebnej kampani zase vidíme, že politické strany v snahe získať hlas od občanov rozdávajú kľúčenku, pero, kalendár či guláš len, aby ich občania volili. Je  chybou občanov myslieť si, že politické strany im pomôžu z biedy a z bezprávia.

V nedeľi mi oznámili, že zajtra prepustia 20 zamestnancov v jednom obchodnom reťazci v Bratislave len preto, že potrebujú mladých a pekných čo do vzhľadu a postavy. Prípadov máme  už 735. Vážení občania, ak odvážne poukážete na mobbing na svojom pracovisku tak do konca volebnej kampane Vás môže byť pol milióna.

Sociálna politika nášho štátu je kriminálne zdeformovaná, je sociálne úchylná. Zistili sme sociálne farizejstvo štátnej politiky. Sociálne farizejstvo funguje na Slovensku už 26 rokov takto: Na jednej strane sa vláda tvári sociálne, klame v médiách čo všetko pre občanov urobili, a v zahraničí ubezpečuje sociálnu frakciu europarlamentu o svojej sociálnej politike. Na druhej strane vláda umelo likviduje plnohodnotný európsky štandard života. Vláda dotuje úchylné sociálne praktiky. Sociálne choroby nášho štátu sú neúmerne vysoké počtom aj intenzitou v pomere k počtom pracujúcich a nepracujúcich ľudí. Taký prebytok sociálnych deviácií v riadení štátu nenájdete ani v afrických najzaostalejších štátoch.

Na Slovensku máme:

  • Umelo udržiavané nízke platové podmienky, a predseda vlády sa vytešuje, že imigranti sem nechcú prísť bývať – je to vizitka pochybnej politiky.
     
  • Umelo brzdené vyplácanie sociálnych dávok počnúc byrokratickými podmienkami, končiac nevymožiteľnosťou práva v prípadoch keď úradníci nechápu zákon a poškodzujú práva občanov.
     
  • Nevymožiteľnosť práva je dôvodom rezignácie. Občania rezignujú a nechcú sa ani len súdiť keď im poškodia ich práva – napríklad keď exekútor zablokuje celý dôchodok dôchodcu.
     
  • Justícia úmyselne zdržiava súdne procesy vynucovaním nadbytočných úkonov, čím sa procesy predražujú.
     
  • Justícia je pridrahá, občan si nemôže dovoliť súdny proces na ochranu svojich práv.
     
  • Sociálna politika sa predražuje – sociálne dávky sú podmienené administratívnymi krokmi ktoré sú platené z našich daní – neúmerný počet úradníkov, administratívnych duší v sociálnom systéme len v úradoch – zhltne až 90% financií určených pre sociálne účely. To nie je luxus? Je to sociálna idiocia, inak sa to nazvať nedá.
     
  • Vláda spôsobuje svojou nezodpovednou politikou že občania sú nezamestnaní. Napriek tomu vláda núti občanov odkázaných na dávky v hmotnej núdzi, aby si ich zaslúžili nejakými odpracovanými hodinami v prospech štátu. Je to farizejstvo práve preto, že samotná vláda udržiava umelý stav chudoby a klame o počtoch nezamestnaných. Štatistika medziročnej nezamestnanosti je deformovaná praxou dotovaných zamestnávateľov. Keď jedného prepustia a vzápätí prijmú do práce iného z úradu práce, dostane zamestnávateľ štátny bonus. Ten ktorý bol stiahnutý z úradu práce, ten je vyškrtnutý z evidencie, ale ten ktorý bol zamestnaný iba rok a je práve prepustený, ten nie je evidovaný v úrade lebo nemá nárok na pomoc v nezamestnanosti. Táto skutočne Richterovská prax svedčí nielen o úbohej sociálnej politike, ale aj o sofistikovanom sociálnom podvode.
     
  • Máme najnižšie platy v EÚ, a to nielen učiteľov, či zdravotných sestier, ale aj robotníkov v automobilovom priemysle. Preto sa k nám hrnú všetky automobilky. Zastaviame ornú pôdu firmami s neistým životom, a potom čo? Čo bude potom keď budeme trvať na rovnako vysokom plate aký má Angličan? Aj potom k nám budú prichádzať tvorcovia luxusných áut? Slovensko je plné otrokov, ako o nás hovoria anglickí zamestnávatelia. Čia je to vina? Je to vina tejto vlády ktorá sa tvári sociálne a pritom blokuje všetky sociálne princípy.

Zákonmi zablokovali princíp solidarity – keď bohatí ešte bohatnú, a chudobní ešte schudobnievajú.

Zákonmi zablokovali princíp spravodlivosti – keď privilegovaní môžu všetko, a drobní občania nemajú právo ani na poctivý a spravodlivý súdny proces – nemajú na to peniaze, ani moc. Máme najotrokárskejší zákonný systém práce, kde zamestnávateľ môže prepustiť kedy chce, a ako chce – ale zamestnanec nemôže žiadať ani odstupné, lebo mu dajú krivé porušenie disciplíny – a inšpektorát práce, či justícia to ešte aj potvrdí.

Máme bezprávnu mafiánsku politiku zákonov štátnej podpory zamestnávateľom, ktorí dostávajú bonusy za každého prijatého zamestnanca, a to aj vtedy, ak jedného po roku prepustia, a hneď prijmú iného z úradu práce – hoci pracujúci človek si nedokáže „v úvodzovkách zarobiť“ ani len na sociálne dávky v nezamestnanosti, ale zamestnávateľ je dotovaný nekonečne, každý rok. Bezprávie v politike práce je plytvaním našich peňazí a čo je najhoršie, leje sa voda do Dunaja, podporovaní sú len bohatí, a bohatší zamestnávatelia.

Zamestnanec, ten ktorý tvorí hodnoty pre zamestnávateľa a pre štát – je na chvoste záujmu štátu, stal sa otrokom. Keď ochorie, dostane len polovicu platu ako sociálne dávky pri chorobe. Má to byť trest pre chorého? A kde je princíp solidarity? A kde je prezumpcia neviny? To akože chorí človek chcel byť chorý? Dokonca ho treba sledovať aby nebodaj nepracoval kým je na PN – ke ? A čo keď sa chorý človek obráti na súd a chce sa súdiť že mu chorobu spôsobil zamestnávateľ? Potom mu sociálna poisťovňa nariadi pokutu a vrátenie sociálnych dávok, lebo nebol doma, bol na súde, a podľa sociálnej kontroly sa neliečil?

Sú to monštruózne nedostatky v zákonoch, ktoré obchádzajú základné právne normy a princípy.

Pán Richter a pred ním všetci ostatní ministri práce, vytvárali stále horšie sociálne podmienky pre pracujúcich. Keby zhrnuli všetky bonusy a umelé podpory pre zamestnávateľov, a namiesto bonusovej politiky by otvorili rozumné prevádzky, napríklad na spracovanie ovčej vlny, alebo, keby dotovali náš slovenský mäsopriemysel, alebo, keby vytvárali podmienky na pestovanie obilnín, alebo ……. Pýtam sa: Nemajú rozum? Oni to nevedia? Tak prečo sú vo vláde? Aby plytvali? My ukončíme plytvanie spôsobené nezodpovednými a skorumpovanými politikmi. Zastavíme stavby automobiliek na ornej pôde, zabrzdíme odtok peňazí pre cudzincov, opravíme zákony – lebo takéto neľudské zákony nemá ani Anglicko, ani Holandsko, ale ani Rakúsko.

Začneme od ľudských práv kde budeme definovať neredukovateľné práva – ktoré sa nesmú ani redukovať, ani porušovať. Bude medzi nimi aj sankčne podmienený zákaz prepúšťania len preto, že jeden chce zamestnať niekoho iného kto je ochotný robiť aj za dvoch. Je to neľudské zdieranie, a to my zakážeme. Budú sa musieť dodržiavať ľudské pracovné normy.

Aký je to život, keď jeden musí pracovať 12 hodín, aby splnil želania zamestnávateľa, a po práci nemá ani poriadny oddych?  A pritom inde je nezamestnaný človek, ktorý by rád pracoval. Tieto vykorisťovateľské metódy zakážeme. Sú to kriminálne zvyky nenásytných zamestnávateľov, sociopatov, a takí by mali byť trestaní, a nie ešte aj podporovaní, ako si to predstavuje nedouk Richter.

Pán Fico nám ukazuje, že navštívil firmu Jaguár, a že tá firma bude zotročovať našich zamestnancov, a ešte si bude vyberať že ktorých pár tisíc zo stoviek tisícov nezamestnaných. Obludnosť sociopatickej vlády SMER-SD nepozná zľutovanie, ani sa nespoznáva vo vlastnom zrkadle. Klame do očú občanov SR, a klame aj do očí poslancov europarlamentu.

Môže byť takáto politika sociálna? Alebo sa opýtajme nacistu z kyjevského Majdanu či sa cíti byť vhodný pre eurospolužitie. Čo chcel majster klamstiev pán Lajčiak v Kyjeve? Chcel ubezpečiť nacistov že sú na dobrej ceste do EÚ lebo on chce byť šéfom OSN? Vyzerá to tak, že osobné ambície ministra Lajčiaka sú vysoko nad právami radových občanov – veď nová ofenzíva proti ruským občanom Ukrajiny začala hneď po návšteve Lajčiaka v Kyjeve. Štyri roky riešil ľudskoprávne otázky na Slovensku, a nič nevyriešil, ba práve naopak, bol signatárom množstva diskriminačných zákonov, jeden z nich je aj zákon o hmotnej núdzi podmienený otrockou prácou. Iný, tzv. antidiskriminačný zákon je definovaný tak, že každý zamestnávateľ môže prenasledovať zamestnanca ako sa mu práve zachce. V našich takzvaných odborných právnych kruhoch sa nevie ani to, že čo je diskriminácia. Ak štát schváli diskriminačné zákony, potom už končí debata o akejkoľvek oprávnenosti systému.

Ak sa občan nedovolá svojej právnej náležitosti ktorá mu patrí zo zákona, alebo z medzinárodne platnej právnej normy ktorú náš štát ratifikoval, potom kde je sociálnosť? Je hlboko pod ušliapanými ľudskými právami. To sú zásluhy našich sociálne sa tváriacich oligarchov v sociálnodemokratickom rúchu.

Ponúkame občanom kompletný sociálny program. Uvedené chyby napravíme. Zrušíme úradné prenasledovanie občanov – sociálne odkázaní občania budú dostávať svoje dávky bez podmienok. Zvýšime dávky občanom bez úradného prenasledovania.

Preto nás voľte v nastávajúcich voľbách, aby sme mohli riešiť náš sociálny program pre všetkých občanov.

Sme na listine č. 22  Priama demokracia. Naše čísla sú 1, 5, 8, 12.

Podporujeme štrajk učiteľov a protesty zdravotných sestier.

- Reklama -