Frešo (SDKÚ-DS): Karol Mitrík ako bábka Smeru. Čo poviete teraz?

0
Pavol Frešo (Autor: SITA)

Asi tak  by sa dali v skratke zhrnúť komentáre po zvolení Karola Mitríka za šéfa Najvyššieho kontrolného úradu SR. Od istého momentu už nemalo zmysel na ne reagovať. A už tobôž nie argumentami o odborných a morálnych kvalitách bývalého poslanca SDKÚ-DS, primátora, regionálneho politika a nominanta Ivety Radičovej v čele SIS. Nemalo zmysel ani označovať mojich opozičných kolegov, ktorí po tajnej voľbe za mnou prišli, gratulovali a tešili sa zo zvolenia Karola Mitríka. Nuž v politike si treba zvyknúť na všetko.

Prečo sa však vraciam k téme Karola Mitríka a jeho zvoleniu v parlamente? V piatok sme sa z médií dozvedeli, že Najvyšší kontrolný úrad SR ukončil kontrolu hospodárenia na Obchodnej akadémii na Polárnej ulici v Košiciach. Áno, je to tá škola, na ktorej pôsobil Oto Žarnay a poukázal na predražené právne služby a prišiel preto o prácu. Márne žiadal o vykonanie kontroly NKÚ. Na jej zrealizovanie dal pokyn až Karol Mitrík. A čo kontrola ukázala? Okrem toho, že v plnej miere potvrdila podozrenia vyslovené Otom Žarnayom, našla ešte ďalšie pochybenia.

Len pripomínam, že Oto Žarnay je jedným z kandidátov OĽaNO do volieb, dokonca je jednou z tvárí na bilbordoch.

Verím, že mi dáte za pravdu, že netreba v tejto chvíli klásť žiadne otázky o odbornosti a najmä politickej nezávislosti Karola Mitríka na čele NKÚ SR.

Je príznančné, že moji kolegovia teraz mlčia. Mám na mysli tých kolegov, ktorí vláde Róberta Fica dodali splnomocnenca pre národnostné menšiny, splnomocnenca pre rómske komunity, pred prezidentskými voľbami účelovo-propagandisticky novelizovali ústavu zmienkou o rodine, či nedávno pomohli novelizovať ústavu z dôvodu Ficovej protiutečeneckej kampane. Taká je politika…

Som preto presvedčený, rovnako ako pred rokom, že Karol Mitrík je férový a čestný chlap a muž so skúsenosťami. Verím, že po kontrole na bývalej škole Ota Žarnaya, o tom Karol Mitrík presvedčil aj vás.

- Reklama -